KNVB gaat volgend jaar ook lagere divisie stopzetten tijdens interlandvoetbal

12-10-2018 18:04 - Door: MaxKoehorst

KNVB gaat volgend jaar ook lagere divisie stopzetten tijdens interlandvoetbal

De KNVB wil vanaf volgend jaar ook ervoor zorgen dat de Keuken Kampioen Divisie niet hoeft te spelen tijdens de interlandperiodes. Dat dit op dit moment wel gebeurt zorgde voor veel kritiek aan het adres van onder meer KNVB-topman Nico-Jan Hoogma. Hoogma wil het aanpakken.

Vervolg: KNVB gaat volgend jaar ook lagere divisie stopzetten tijdens interlandvoetbal

Tubantia meldt dat de KNVB er vanaf volgend jaar iets aan wil gaan doen. Landelijk kwam er meer ophef over dan dat de Nederlandse voetbalbond had verwacht en dus willen ze de schema’s voor de Eerste Divisie van Nederland herzien.

 

De KNVB liet dit gebeuren omdat niet veel spelers verloren gaan door de interlandperiode. Toch hebben de clubs met de nodige verliezen te maken, minder dan de Eredivisie-clubs uiteraard maar alsnog reizen er flink wat grote namen af naar de interlandperiode; onder meer Anass Ahannach, Faris Hammouti en Suentley Alberto zijn al drie voorbeelden, waarbij er nog veel meer te benoemen zijn.

 

De druk op Hoogma binnen Nederland werd hoog nadat doelman Joël Drommel koos voor Twente omdat hij bij Jong Oranje geen eerste doelman zou zijn en dus liever zijn ploeg hielp. Een rel tussen Twente en de sportbond volgde.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

KNVB gaat volgend jaar ook lagere divisie stopzetten tijdens interlandvoetbal

Een korte samenvatting: De KNVB wil vanaf volgend jaar ook ervoor zorgen dat de Keuken Kampioen Divisie niet hoeft te spelen tijdens de interlandperiodes. Dat dit op dit moment wel gebeurt zorgde voor veel kritiek aan het adres van onder meer KNVB-topman Nico-Jan Hoogma. Hoogma wil het aanpakken..

Meest gelezen