Chievo krijgt 3 punten in mindering in plaats van geeiste 15

13-9-2018 16:04 - Door: M.d.Z.

Het Italiaanse Chieve zit in hele diepe problemen, de nummer laatst van de Italiaanse Serie A moet vrezen voor een straf van 15 minpunten.

Vervolg: Chievo krijgt 3 punten in mindering in plaats van geeiste 15

Volgens de aanklager heeft Chievo tussen 2014 en 2017 fraude gepleegd, waaronder spelers verkopen aan Cesena. De club is inmiddels failliet verklaard, maar toch verklaarde Chievo dat de winst 25 miljoen was en is er met bedragen geknoeid.

 

Door dit geknoei mocht Chievo de licentie voor de Italiaanse Serie A behouden, waar de club nu alsnog gestraft gaat worden. Waar vorig seizoen de 15 punten al in mindering hadden moeten worden gebracht, is er een procedurefout toegepast waardoor het hele feest niet doorging.

 

Mocht de club inderdaad de volle 15 punten aftrek krijgen, dan moet er een wonder gebeuren niet te degraderen naar de Serie B.

 

UPDATE:

 

Op donderdag heeft de Italiaanse voetbalbond FIGC Chievo slechts 3 punten aftrek gegeven, daarbij een geldboete van 200.000 euro. De vijftien punten worden dus niet meer gehanteerd en zijn verminderd naar slechts 3.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Chievo krijgt 3 punten in mindering in plaats van geeiste 15

Een korte samenvatting: Het Italiaanse Chieve zit in hele diepe problemen, de nummer laatst van de Italiaanse Serie A moet vrezen voor een straf van 15 minpunten..

Meest gelezen