Politiebonden gaat stakingen aan, KNVB baalt

12-9-2018 16:28 - Door: M.d.Z.

Politiebonden gaat stakingen aan, KNVB baalt

Het lijkt erop dat de KNVB mogelijk rekening moet gaan houden met eventuele afgelastingen van duels, dit alles komt door de politiestakingen omtrent de CAO.

Vervolg: Politiebonden gaat stakingen aan, KNVB baalt

Indien de politiestakingen komend weekend gewoon doorgang vinden, moet de KNVB rekening gaan houden met enkele afgelastingen. Dit gaat voornamelijk om de Eredvisieduels, waar de veiligheid van de supporters niet gewaarborgd kan worden. Wel is de KNVB met de politiebonden hard bezig om te kijken naar alternatieven voor komend weekend.

 

De politievakbond riep eerder al op tot staking van de werkzaamheden vanaf vrijdag 18:00u. De politie zal alleen bij noodgevallen in actie komen, waardoor voetbalwedstrijden en festivals daar niet tot behoren moeten zij vrezen voor afgelastingen.

 

'De afgelopen week verschenen er berichten in de media over een op handen zijnde politiestaking. Als dit doorgaat, is er een mogelijkheid dat komende speelronde (14, 15 en 16 september) vanuit veiligheidsoverwegingen niet alle geplande wedstrijden in het betaald voetbal (Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) door kunnen gaan,' valt te lezen op de website van de KNVB.

 

'Hierover onderhouden we nauw contact met de clubs en gemeentes,' gaat de voetbalbond verder. 'Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden. Zodra er meer bekend is, laten wij dat direct weten.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Politiebonden gaat stakingen aan, KNVB baalt

Een korte samenvatting: Het lijkt erop dat de KNVB mogelijk rekening moet gaan houden met eventuele afgelastingen van duels, dit alles komt door de politiestakingen omtrent de CAO..

Meest gelezen