Kritiek op Daley Blind: 'Hij is een heel onbestemde voetballer'

11-9-2018 07:33 - Door: NicoPeters

Daley Blind speelde in de laatste twee interlands van Nederland tegen Peru (2-1 winst) en Frankrijk (2-1 verlies) mee als basisspeler, maar er is kritiek op de verdediger van Ajax.

Vervolg: Kritiek op Daley Blind: 'Hij is een heel onbestemde voetballer'

‘Ik heb nooit het gevoel dat hij een echte verdediger is. Daar staat geen vent waarvan ik als aanvaller denk: daar kom ik niet langs. Te veel een voetballer’, laat tenniscoach en sportliefhebber Tjerk Bogtstra weten bij het Sportforum van de NOS.

Trouw-journalist Henk Hoijtink twijfelt ook over Blind. ‘Hij is een heel onbestemde voetballer. Hij is geen verdediger pur sang, maar voor een middenvelder - op het niveau waar we het nu over hebben - is hij ook niet goed genoeg’, vertelt de chef sport van Trouw.

Volgens Hoijtink heeft Blind zich niet kunnen ontwikkelen zoals zijn vader. ‘Danny was ook nooit de beste voetballer, maar hij kon in de loop der jaren een niveau handhaven en daarmee echt belangrijk worden voor z'n team. Daley is nu 28, heeft in Engeland gevoetbald, en dan mag je verwachten dat hij groter zou zijn. Ajax heeft hem gekocht, voor veel geld. Ik vraag me nog steeds af of dat de juiste keuze is, dat moet nog maar blijken.’


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Kritiek op Daley Blind: 'Hij is een heel onbestemde voetballer'

Een korte samenvatting: Daley Blind speelde in de laatste twee interlands van Nederland tegen Peru (2-1 winst) en Frankrijk (2-1 verlies) mee als basisspeler, maar er is kritiek op de verdediger van Ajax..

Meest gelezen