UEFA tevreden: Europese superclubs financieel gezond

10-9-2018 17:44 - Door: M.d.Z.

UEFA tevreden: Europese superclubs financieel gezond

Sinds 2011, de invoering van de Financial Fair Play regels, heeft de UEFA kunnen melden dat Europese topclubs gezonder dan ooit zijn.

Vervolg: UEFA tevreden: Europese superclubs financieel gezond

Waar de UEFA in 2011 besloot om de Financial Fair Play regel in het leven te roepen, mogen clubs kortweg niet meer uitgeven dan dat er daadwerkelijk binnenkomt. Bij de invoering in 2011 telden alle Europese topclubs toen een verlies van 1,7 miljard euro.

 

De afgelopen jaren heeft de UEFA dit weten terug te dringen, waar in 2017 zelfs de eerste positieve resultaten werden geboekt. De UEFA weet dan ook te melden dat 29 van de 54 competities winstgevend waren. En dat terwijl er in 2011 slechts acht clubs winstgevend waren.

 

Dit heeft onder andere te maken met een hogere winst uit kaartverkoop, de totale verdiensten van een club ligt gemiddeld zo'n zevenmaal hoger dan twintig jaar geleden. Ceferin, de baas van de UEFA is positief gestemd: 'Dit success is het resultaat van hard werken. FFP heeft voor een platform gezorgd, waar clubs hun kosten kunnen beheren en schulden kunnen afbetalen. Nu is het tijd voor een volgende stap. Dat is ook de reden dat we de regels strenger gaan hanteren, om te zorgen voor nog meer transparantie en harmonisering van financiële zaken.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

UEFA tevreden: Europese superclubs financieel gezond

Een korte samenvatting: Sinds 2011, de invoering van de Financial Fair Play regels, heeft de UEFA kunnen melden dat Europese topclubs gezonder dan ooit zijn..

Meest gelezen