V.d Kerkhof: Die tweede goal had Cillessen moeten hebben

10-9-2018 17:10 - Door: M.d.Z.

V.d Kerkhof: Die tweede goal had Cillessen moeten hebben

Oranje speelde in Stade de France het eerste Nations League duel tegen wereldkampioen Frankrijk, een 2-1 nederlaag was het resultaat in Parijs.

Vervolg: V.d Kerkhof: Die tweede goal had Cillessen moeten hebben

De 2-1 van Olivier Giroud was voor de Fransen wel erg makkelijk, waar volgens mister PSV Willy v.d Kerkhof de oud Ajax goalie Jasper Cillessen niet geheel vrijuit ging. 'Hij zet Cillessen in de goal en die maakte toch een enorme blunder bij de tweede goal. Dat krijg je als je iemand opstelt die geen wedstrijdritme heeft,' aldus V.d Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. De oud PSV-er pleit ook voor een andere Oranje doelman.

 

Ook de fout van Promes waardoor het openingsdoelpunt viel doet V.d Kerkhof niet veel goeds, 'Als je een bal terug kopt zoals Promes deed, moet je hem meteen wisselen. Dit past niet in het topvoetbal. De hele rechterkant, Promes en Tete, beviel me trouwens niet. Ik denk dat Ruud Vormer en Daryl Janmaat beter past, maar dat laat ik aan Koeman over.'

 

Daar waar Cillessen de voorkeur krijgt boven Zoet, waar bondscoach Koeman de oud Ajacied in het totaalplaatje beter vindt dat de goalie van de Eredivisie kampioen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

V.d Kerkhof: Die tweede goal had Cillessen moeten hebben

Een korte samenvatting: Oranje speelde in Stade de France het eerste Nations League duel tegen wereldkampioen Frankrijk, een 2-1 nederlaag was het resultaat in Parijs..

Meest gelezen