Koeman voorzichtig optimistisch na nederlaag tegen Frankrijk

10-9-2018 12:45 - Door: M.d.Z.

Koeman voorzichtig optimistisch na nederlaag tegen Frankrijk

Nations League: Oranje moest zondagavond als verliezer van het veld stappen in Stade de France, maar Koeman vond zijn team de morele winnaar in Parijs.

Vervolg: Koeman voorzichtig optimistisch na nederlaag tegen Frankrijk

Na afloop overheerste de teleurstelling na het 2-1 verlies in Stade de France, maar Koeman ziet toch lichtpuntjes. Daar waar het duel snel open werd gebroken, was jongeling Kylian Mbappé goed voor het openingsdoelpunt voor de wereldkampioen.

 

Na rust trok Oranje de stand gelijk via Babel en had het de overhand en leek Oranje er alsnog met de overwinning vandoor te gaan. Maar het was aan de andere kant Giroud die van Van Dijk teveel ruimte kreeg en de Fransen naar de overwinning schoot.

 

De fout rekende de verdediger zichzelf erg aan, 'Je komt hier om te winnen, niet om niet te verliezen. Verliezen is altijd slecht,' aldus Van Dijk in gesprek met de NOS. 'We komen wat ongelukkig op achterstand. Fouten horen nu eenmaal bij het voetbal, maar we liepen zo achter de feiten aan,' gaat de verdediger verder.

 

Maar Van Dijk bestempeld ook de positieve kanten, 'We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien in de tweede helft, maar het feit dat je geen resultaat haalt, overheerst natuurlijk. Het zat erin, we balen enorm. Ik persoonlijk zeker. Maar goed, er zijn genoeg positieve punten waarmee we verder kunnen.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Koeman voorzichtig optimistisch na nederlaag tegen Frankrijk

Een korte samenvatting: Nations League: Oranje moest zondagavond als verliezer van het veld stappen in Stade de France, maar Koeman vond zijn team de morele winnaar in Parijs..

Meest gelezen