UEFA wil volgend seizoen met VAR de Champions League in

31-8-2018 18:06 - Door: M.d.Z.

UEFA wil volgend seizoen met VAR de Champions League in

De UEFA openbaart vrijdag het plan om vanaf volgend kalenderjaar pas de VAR in te zetten op het hoogste niveau in de Champions League.

Vervolg: UEFA wil volgend seizoen met VAR de Champions League in

Ceferin, de baas van de UEFA, liet eerder na het WK al weten dat er in ieder geval dit seizoen nog niet wordt gespeeld met de VAR in de Champions League. ''Op het WK zal de videoref wel gebruikt gaan worden. Maar volgend seizoen nog niet in de Champions League, dat kan ik jullie al wel vertellen. Ik ben er zeker niet tegen, er is namelijk geen weg meer terug. Maar we moeten de scheidsrechters wél goed opleiden,' waren zijn woorden toen.

 

Waar Ceferin nog niet volledig overstag is met de VAR, wil hij nog minimaal een seizoen wachten met het inzetten hiervan in de Champions League. 'Het idee is om het vanaf volgend seizoen te gaan gebruiken, te beginnen met de Europese Super Cup', vertelde hij desondanks aan het ANP vrijdag. 'VAR geeft momenteel nog geen volledige duidelijkheid, maar we weten dat er geen weg meer terug is.'

 

Ceferin legt dan ook uit waarom hij dit seizoen de VAR nog niet heeft laten inzetten op het hoogste niveau, 'Het is veel problematischer dan het eruitziet. Het plan is om het komende seizoen te gebruiken, maar we moeten nog zien wat er gaat gebeuren. Ik kan niets honderd procent garanderen.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

UEFA wil volgend seizoen met VAR de Champions League in

Een korte samenvatting: De UEFA openbaart vrijdag het plan om vanaf volgend kalenderjaar pas de VAR in te zetten op het hoogste niveau in de Champions League..

Meest gelezen