Fortuna Sittard tegen FC Utrecht op losse schroeven door politiestakingen

29-8-2018 13:35 - Door: M.d.Z.

Fortuna Sittard tegen FC Utrecht op losse schroeven door politiestakingen

Het competitieduel in Sittard van komende zaterdag tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht staat op losse schroeven, dit door een mogelijk aangekondigde staking.

Vervolg: Fortuna Sittard tegen FC Utrecht op losse schroeven door politiestakingen

L1 weet te melden dat Politievakbond ACP de stakingen voor een betere CAO doorzet, waardoor er geen politie aanwezig is komende zaterdag tijdens het competitieduel in Sittard. Hierdoor moet het duel mogelijk afgelast worden.

 

Sjraar Cox, burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen gaat woensdag om tafel om te kijken naar oplossingen. 'Ik moet afwegen wat dit betekent voor de veiligheid van bezoekers en onze eigen mensen,' liet Cox al weten. De veiligheid van de bezoekers mag niet in het geding komen, waardoor het duel mogelijk afgelast gaat worden.

 

Het komt niet als verrassinge dat het duel aankomend weekend geen doorgang kan vinden, afgelopen weekend tijdens het treffen met PSV kregen agenten al spullen naar hun hoofd gesmeten van supporters. Die lagen er gewoon. En als oplossing wordt dan geopperd om dubbel zoveel politiemensen in te zetten. Dat zoeken wij niet.'

 

'We hebben rondom PSV alle voorstellen gehonoreerd. Er waren geen signalen dat dit zou gebeuren. Goed, daar moeten Fortuna én de gemeente verantwoordelijkheid voor nemen,' laat Cox weten die haastig zoekt naar een oplossing met de politie. 'Ik moet afwegen wat dit betekent voor de veiligheid van bezoekers en onze eigen mensen.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Fortuna Sittard tegen FC Utrecht op losse schroeven door politiestakingen

Een korte samenvatting: Het competitieduel in Sittard van komende zaterdag tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht staat op losse schroeven, dit door een mogelijk aangekondigde staking..

Meest gelezen