Dortmund geeft signaal af aan Bayern met 4-1 zege op RB Leipzig

26-8-2018 22:44 - Door: M.d.Z.

Dortmund geeft signaal af aan Bayern met 4-1 zege op RB Leipzig

De ploeg van Lucien Favre heeft het nieuwe seizoen met een vierklapper afgetrapt, een 4-1 zege op directe concurrent RB Leipzig was het resultaat na 90 minuten voetballen.

Vervolg: Dortmund geeft signaal af aan Bayern met 4-1 zege op RB Leipzig

Voorafgaand aan het seizoen is altijd de vraag welke ploeg het Die Rekordmeister moeilijk kan maken, of het Dortmund of RB Leipzig is. Waar een chaotisch begin van Dortmund een directe treffer van ean-Kévin Augustin opleverde, was het Dortmund dat direct tegen een achterstand aankeek.

 

Dat Dortmund voor eigen publiek direct in de achtervolging moest was moeilijk, maar nog voor rust werd er een comfortable voorsprong neergezet. Het was in de 21e minuut Mahmoud Dahoud die met een fraaie kopbal voor de gelijkmaker zorgde.

 

Waar net voor rust Marcel Sabitzer de 2-1 acher zijn eigen doelman kopte uit een vrije trap en Dortmund de voorsprong gaf. Maar de mooiste goal kwam op naam van de teruggekeerde Witsel, waar de doelman nog redding bracht uit een corner, was de omhaal van Witsel hem te machtig, wat de 3-1 betekende voor Dortmund.

 

Daarna leek het duel even op en neer te golven en kwamen er kansen over en weer, waar zowel de 3-2 als de 4-1 dichtbij leek te komen. Het was echter Reus die het slotakkoord verzorgde en de 4-1 eindstand op het bord zette. Zo begint Dortmund met een overtuigende zege aan het nieuwe Bundesliga seizoen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Dortmund geeft signaal af aan Bayern met 4-1 zege op RB Leipzig

Een korte samenvatting: De ploeg van Lucien Favre heeft het nieuwe seizoen met een vierklapper afgetrapt, een 4-1 zege op directe concurrent RB Leipzig was het resultaat na 90 minuten voetballen..

Meest gelezen