Begroting Eredivisieteams net zo groot als jaarbudget Liverpool

8-8-2018 14:08 - Door: M.d.Z.

Begroting Eredivisieteams net zo groot als jaarbudget Liverpool

Alle clubs in de Eredivisie hebben voor komend seizoen een begroting van 432 miljoen tenzamen, dit komt overeen met het jaarbudget van het Engelse Liverpool FC.

Vervolg: Begroting Eredivisieteams net zo groot als jaarbudget Liverpool

Op pole position staat het Amsterdamse Ajax, dat met 90 miljoen de duurste club uit de Eredivisie is met de begroting. De jaarbegroting van de Amsterdammers komt daarmee boven alle clubs uit het rechterrijtje uit de Eredivisie.

 

Na Ajax zijn PSV (73 miljoen) en Feyenoord (67 miljoen) de clubs die de top drie compleet maken en deze begroting bij de KNVB hebben aangeleverd. Hier zijn de inkomsten uit het Europees voetbal nog niet in verwerkt.

 

PSV lijkt dit seizoen 77 mijoen euro te gaan verdienen, wat inhoudt dat de Eindhovenaren enkele miljoenen winst gaan maken. Mocht PSV in de Champions League komen, kan dit bedrag al aardig richting de 100 miljoen lopen.

 

Onderaan het lijstje vinden we FC Emmen en Fortuna Sittard terug met een miljoen of zes.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Begroting Eredivisieteams net zo groot als jaarbudget Liverpool

Een korte samenvatting: Alle clubs in de Eredivisie hebben voor komend seizoen een begroting van 432 miljoen tenzamen, dit komt overeen met het jaarbudget van het Engelse Liverpool FC..

Meest gelezen