Vrijspraak CAS laat AC Milan toch Europees uitkomen

20-7-2018 19:48 - Door: M.d.Z.

Vrijspraak CAS laat AC Milan toch Europees uitkomen

AC Milan leek even het aankomend seizoen zonder Europees voetbal te moeten stellen, maar uitspraak van het CAS heeft het doen wijzigen.

Vervolg: Vrijspraak CAS laat AC Milan toch Europees uitkomen

De UEFA schorste de Italiaanse grootmacht na financieel wanbeleid, waardoor AC Milan van zich afbeet en naar het CAS stapte. Het CAS heeft beoordeeld dat AC Milan de financien wel op tijd op orde heeft, waardoor er aankomend seizoen gewoon kan worden deelgenomen aan de Europa League.

 

Volgens de Financial Fair Play regels had AC Milan meer geld uitgegeven dan dat er daadwerkelijk binnenkwam. Hierdoor kon de Europese voetbalbond niet anders dan de Milenezen weren uit het Europees voetbal. Maar na hoger beroep heeft het CAS anders beoordeeld en mag AC Milan komend seizoen gewoon deelnemen aan Europees voetbal.

 

Het Italiaanse Atalanba Bergamo had zich al rijk gerekend met de deelname aan Europees voetbal, maar die vlieger gaat nu dus niet meer op.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Vrijspraak CAS laat AC Milan toch Europees uitkomen

Een korte samenvatting: AC Milan leek even het aankomend seizoen zonder Europees voetbal te moeten stellen, maar uitspraak van het CAS heeft het doen wijzigen..