UEFA legt Turks Galatasaray flinke boete op

14-6-2018 13:14 - Door: M.d.Z.

UEFA legt Turks Galatasaray flinke boete op

Niet alleen naar de Franse grootmacht PSG wordt gekeken, maar ook het Turkse Galatasaray ontkomt er niet aan bij de Europese voetbalbond.

Vervolg: UEFA legt Turks Galatasaray flinke boete op

De UEFA heeft donderdag een fikse boete uitgedeelt aan de Turkse grootmacht, die een boete van 6 miljoen euro opgelegd kreeg. De Turken hebben niet juist gehandeld inzake de Financial Fair Play regels en krijgen daar nu de deksel mee op de neus.

 

In de nieuwe afspraken staat dat Galatasaray in 2019 nog maar 20 miljoen euro verlies mag lijden en het jaar daarop slechts nog maar 10. Mocht dit plan niet worden voltooid, volgt er opnieuw een zware boete van de UEFA.

 

Waar de club uit Istanbul afgelopen seizoen kampioen van de Turkse Liga werd, mag het de komende drie seizoenen slechts 21 spelers inschrijven voor Europese competities, terwijl het normaal op 25 spelers staat. Deze regel zal als sneeuw voor de zon verdwijnen mits de Turkse grootmacht meewerkt.

 

Eerder werd PSG al op de vingers getikt en moet het voor 1 juli voor minimaal 60 miljoen verkopen anders wordt het alsnog beboet door de UEFA.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

UEFA legt Turks Galatasaray flinke boete op

Een korte samenvatting: Niet alleen naar de Franse grootmacht PSG wordt gekeken, maar ook het Turkse Galatasaray ontkomt er niet aan bij de Europese voetbalbond..

Meest gelezen