Desailly vindt Blanc bij Chelsea passen als opvolger Conte

11-6-2018 22:19 - Door: M.d.Z.

Desailly vindt Blanc bij Chelsea passen als opvolger Conte

Waar het bij de Londenaren al eventjes rommelt, lijkt de club afscheid te willen gaan nemen van de Italiaan Conte.

Vervolg: Desailly vindt Blanc bij Chelsea passen als opvolger Conte

Waar Conte mag vertrekken, lijkt er achter de schermen al een opvolger te worden genoemd. Het zou gaan om de Fransman Laurant Blanc. De 52-jarige Blanc kan een goed CV voorleggen, zo was hij met Bordeaux eenmaal de kampioen van Frankrijk en ook met PSG wist hij driemaal met de titel aan de haal te gaan.

 

In 2014 stond Blanc twee jaar als bondscoach bij de Fransen onder contract, waarna hij in 2016 werkloos kwam te staan. Bij de Londenaren wordt Blanc genoemd als potentiele opvolger van Conte, al wordt Fulham-manager Slavisa Jokanovic ook genoemd. 

 

Echter staan de Londenaren niet te springen om Conte de laan uit te sturen, dat zou ze namelijk een dikke 10 miljoen euro kosten. Desailly zou het echter wel weten: 'Ik zou heel blij zijn als Blanc de nieuwe manager van Chelsea wordt, maar als het niet lukt, zou ik Conte nog een kans geven. Hij moest een aantal concessies doen aan zijn systeem, zijn filosofie en zijn manier van werken.'

 

'In het seizoen 2016/17 won hij de Premier League met een revolutionaire driemansverdediging. Het was een apart jaar omdat veel clubs aan het veranderen waren, zoals Manchester City, Liverpool en Manchester United.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Desailly vindt Blanc bij Chelsea passen als opvolger Conte

Een korte samenvatting: Waar het bij de Londenaren al eventjes rommelt, lijkt de club afscheid te willen gaan nemen van de Italiaan Conte..

Meest gelezen