Mario Götze: Het was voor mij niet makkelijk onder Guardiola

11-6-2018 07:40 - Door: NicoPeters

Mario Götze: Het was voor mij niet makkelijk onder Guardiola

Mario Götze bezorgde Duitsland in 2014 nog de wereldtitel door in de finale de winnende te scoren tegen Argentinië (1-0), maar uiteindelijk ging zijn carrière een beetje bergafwaarts. De 26-jarige middenvelder kon de verwachtingen bij Bayern München, waar hij van 2013 tot 2016 speelde, niet waarmaken en keerde in 2016 weer terug naar zijn oude ploeg Borussia Dortmund.

Vervolg: Mario Götze: Het was voor mij niet makkelijk onder Guardiola

‘Het was voor mij niet makkelijk onder Guardiola (nu trainer Manchester City, red.)’, zei Götze in de documentaire Being Mario Götze. Voor hij naar Bayern ging speelde hij ook bij Dortmund en toen was Jürgen Klopp, nu Liverpool, zijn trainer. ‘Hij was echt een voetbalvader voor mij.’

’Bij Guardiola had ik het idee dat hij alleen maar bezig is met wat er op het veld gebeurd. De rest interesseert hem vrij weinig. Zijn empathische vermogen was niet bepaald groot. Trainers van wereldklasse moeten ook empathisch zijn. Iedere sporter is immers ook maar een mens’, zei Götze verder.

Klopp en Götze hebben nog steeds een goede band. Klopp heeft al geprobeerd hem naar Liverpool te halen, maar vooralsnog wil Götze er niet op ingaan. ‘De interesse is er nog steeds. Klopp is een wereldcoach en daarom is het nog een optie’, aldus Götze.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Mario Götze: Het was voor mij niet makkelijk onder Guardiola

Een korte samenvatting: Mario Götze bezorgde Duitsland in 2014 nog de wereldtitel door in de finale de winnende te scoren tegen Argentinië (1-0), maar uiteindelijk ging zijn carrière een beetje bergafwaarts. De 26-jarige middenvelder kon de verwachtingen bij Bayern München, waar hij van 2013 tot 2016 speelde, niet waarmaken en keerde in 2016 weer terug naar zijn oude ploeg Borussia Dortmund..

Meest gelezen