Huddersfield trots na binnenhalen Kongolo: Ik ben zo gelukkig

9-6-2018 07:28 - Door: NicoPeters

Huddersfield trots na binnenhalen Kongolo: Ik ben zo gelukkig

Huddersfield Town heeft zich versterkt met Terence Kongolo. De Nederlandse linksback tekende vrijdag een vierjarig contract bij de Premier League-club en hij komt over van AS Monaco, dat hem in het laatste halfjaar al verhuurde aan Huddersfield. De club betaalt ongeveer twintig miljoen euro voor Kongolo volgens de Engelse media: een nieuwe clubrecord.

Vervolg: Huddersfield trots na binnenhalen Kongolo: Ik ben zo gelukkig

'Ik ben zó gelukkig dat we Terence terug hebben. Deze transfer is een groot statement van deze club. We wisten dat hij een echte topspeler was toen we hem in januari op huurbasis binnenhaalden. Anders speel je niet voor het Nederlands elftal op een WK en word je geen kampioen met Feyenoord, maar zijn optredens in ons shirt overstegen alle verwachtingen', meldt David Wagner op de website van Huddersfield Town.

'Terence geeft ons een geweldige optie als centrumverdediger en de manier waarop hij op zijn voorvoeten verdedigt pas perfect bij onze speelstijl. Hij is nog maar aan het begin van zijn carrière en het is spannend om te bedenken dat hij nog beter kan worden. Hij heeft bovendien een top karakter', aldus Wagner.

Kongolo speelde zeventien officiële duels voor de club en Huddersfield wilde de 24-jarige Nederlander graag behouden. Het was bereid om flink in de buidel te tasten. Vorig jaar zomer verkocht Feyenoord hem nog voor 15 miljoen euro aan AS Monaco.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Huddersfield trots na binnenhalen Kongolo: Ik ben zo gelukkig

Een korte samenvatting: Huddersfield Town heeft zich versterkt met Terence Kongolo. De Nederlandse linksback tekende vrijdag een vierjarig contract bij de Premier League-club en hij komt over van AS Monaco, dat hem in het laatste halfjaar al verhuurde aan Huddersfield. De club betaalt ongeveer twintig miljoen euro voor Kongolo volgens de Engelse media: een nieuwe clubrecord..

Meest gelezen