Van Praag kritisch: Ook voor de uitstraling van Feyenoord zelf

5-6-2018 07:54 - Door: NicoPeters

Van Praag kritisch: Ook voor de uitstraling van Feyenoord zelf

Voorzitter Michael van Praag van de voetbalbond KNVB baalt van het feit dat Feyenoord en enkele andere clubs geen vrouwenelftal hebben. Dat clubs als Ajax en PSV wel meedoen en in de Eredivisie Vrouwen actief zijn, vindt hij een goede zaak.

Vervolg: Van Praag kritisch: Ook voor de uitstraling van Feyenoord zelf

‘De clubs die nu in de Eredivisie spelen nemen vrouwenvoetbal serieus. Maar waar blijven de andere? Vijftig procent van de bevolking is vrouw, we hebben gezien wat het Oranjesucces doet. Dat moet je serieus nemen’, vertelde Van Praag tegen NRC.

Van Praag had drie jaar geleden al eens een onderhoud met voormalig Feyenoord-algemeen directeur Eric Gudde, die nu directeur betaald voetbal is van de KNVB. Van Praag is van mening dat Feyenoord ook een vrouwenelftal moet hebben. ‘Niet alleen voor de uitstraling van de Eredivisie vrouwen, ook voor de uitstraling van Feyenoord zelf. Het is een volksclub, dan kun je toch niet de helft van het volk laten liggen?’

De voorzitter haalt Ajax, PSV, ADO Den Haag en FC Twente aan. ‘Zij zien wat voor waarde vrouwenvoetbal heeft voor de club’, aldus Van Praag.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Van Praag kritisch: Ook voor de uitstraling van Feyenoord zelf

Een korte samenvatting: Voorzitter Michael van Praag van de voetbalbond KNVB baalt van het feit dat Feyenoord en enkele andere clubs geen vrouwenelftal hebben. Dat clubs als Ajax en PSV wel meedoen en in de Eredivisie Vrouwen actief zijn, vindt hij een goede zaak..

Meest gelezen