Cillessen, Van Dijk, Wijnaldum en Babel worden geraamte van Nederlands elftal

4-6-2018 12:11 - Door: NicoPeters

Cillessen, Van Dijk, Wijnaldum en Babel worden geraamte van Nederlands elftal

Bondscoach Ronald Koeman lijkt Jasper Cillessen, Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ryan Babel sowieso een basisplek te geven voor de toekomstige interlands. Alleen als ze maandagavond (19:45 uur) in de oefeninterland tegen Italië echt door de mand vallen, is de kans groot dat ze hun 'zekere' basisplek verliezen. Dit meldt De Telegraaf.

Vervolg: Cillessen, Van Dijk, Wijnaldum en Babel worden geraamte van Nederlands elftal

 
De vier genoemde spelers moeten het zogenoemde 'nieuwe geraamte' van Oranje gaan worden. Koeman wilde het zondag niet bevestigen op de persconferentie, al leek hij dat eerst wel te willen doen. 'Dan moet ik voor deze wedstrijd al zaken benoemen die ik liever erna bespreek. Dus dat ga ik nu niet doen. Ja, na Italië wijs ik een eerste doelman aan. Maar dat hoeft pas in september', zei Koeman tegen De Telegraaf.
 
Matthijs de Ligt en Memphis Depay kunnen waarschijnlijk worden toegevoegd aan de vier genoemde spelers en zullen op 9 september tegen Frankrijk waarschijnlijk spelen. Dit is uiteraard afhankelijk van de vorm en blessure. Nederland begint in september aan de Nations League. Tegen Italië wil Koeman er alvast mee oefenen.'Het zal grotendeels dat team zijn dat de Nations League ingaat. Maar er zijn posities, waar nog concurrentie is', aldus Koeman.
 
Nederland speelt in de Nations League tegen Duitland en Frankrijk. Via de reguliere kwalificatiereeks worden 20 EK-tickets verdeeld voor het EK 2020. De andere vier worden via de Nations League vergeven.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Cillessen, Van Dijk, Wijnaldum en Babel worden geraamte van Nederlands elftal

Een korte samenvatting: Bondscoach Ronald Koeman lijkt Jasper Cillessen, Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ryan Babel sowieso een basisplek te geven voor de toekomstige interlands. Alleen als ze maandagavond (19:45 uur) in de oefeninterland tegen Italië echt door de mand vallen, is de kans groot dat ze hun 'zekere' basisplek verliezen. Dit meldt De Telegraaf..

Meest gelezen