FC Groningen verwacht veel van Buijs: Hij kwam terug met positieve verhalen

2-6-2018 13:46 - Door: NicoPeters

FC Groningen verwacht veel van Buijs: Hij kwam terug met positieve verhalen

FC Groningen durfde het aan om Danny Buijs aan te stellen als hoofdtrainer. De pas 35-jarige voormalig profvoetballer deed in de laatste seizoenen wel ervaring op bij Kozakken Boys, uitkomend in de Tweede Divisie. De verwachtingen zijn echter hoog en ook bondscoach Ronald Koeman liet zich positief uit over de kwaliteiten van Buijs.

Vervolg: FC Groningen verwacht veel van Buijs: Hij kwam terug met positieve verhalen

Buijs meldde zich in april vorig jaar aan voor de cursus UEFA Pro, dat vroeger de cursus Coach Betaald Voetbal heette, en hij trof toen zijn oud-trainer Ron Jans, die toen nog bij de KNVB werkte. Buijs werkte met Jans eerder samen bij FC Groningen en Jans maakte vorig jaar de overstap naar Groningen als technisch manager.

‘Van de 22 kandidaten die langskwamen, waren er maar drie die een heel sterke indruk maakten en daar zat Danny ook bij. Wat ik toen nog niet wist, was dat ik twee maanden later technisch manager bij FC Groningen zou worden’, zegt Jans tegen Voetbal International. 'Nadat duidelijk was geworden dat er bij FC Groningen een nieuwe trainer zou komen, ben ik me gaan oriënteren en ik hoorde steeds positieve geluiden over Danny.’

’Ook Ronald Koeman, bij wie hij een week stage heeft gelopen bij Everton, was positief over hem. Toen ben ik eens gaan kijken bij een bekerwedstrijd van Kozakken Boys tegen mijn oude club PEC Zwolle. Ik vroeg me af of ik hem daar als een soort Diego Simeone zou zien staan schreeuwen. Maar nee, ik zag daar een trainer die rust uitstraalde, een duidelijke speelwijze hanteerde en goede ingrepen deed’, vervolgt Jans, die bij nog meer mensen informatie inwon.

'In de rust schoot ik iemand aan met een Kozakken Boys-jas aan en ook nog iemand van de technische staf en ik kreeg van iedereen geweldige informatie. We hebben ook nog iemand naar een training van Kozakken Boys gestuurd. Zelf kon ik dat niet doen, dat zou te veel opvallen. Ook hij kwam terug met positieve verhalen’, vervolgt Jans. De directeur ging toen handelen.

'Daarna hebben we een afspraak met Danny gemaakt. Hij vindt zichzelf geen laptoptrainer, maar klapte de laptop tijdens het gesprek toch open en vertelde over zijn visie en zijn manier van trainen. Hij liet ook beelden zien van FC Groningen en zei erbij hoe hij het in bepaalde situaties zou doen. Danny is veeleisend en staat echt open voor nieuwe ontwikkelingen’, aldus Jans over de oud-speler van onder andere Feyenoord, FC Groningen en ADO Den Haag.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

FC Groningen verwacht veel van Buijs: Hij kwam terug met positieve verhalen

Een korte samenvatting: FC Groningen durfde het aan om Danny Buijs aan te stellen als hoofdtrainer. De pas 35-jarige voormalig profvoetballer deed in de laatste seizoenen wel ervaring op bij Kozakken Boys, uitkomend in de Tweede Divisie. De verwachtingen zijn echter hoog en ook bondscoach Ronald Koeman liet zich positief uit over de kwaliteiten van Buijs..