Oranje onder 17 Europees kampioen na strafschoppen tegen Italie

20-5-2018 23:27 - Door: M.d.Z.

Oranje onder 17 Europees kampioen na strafschoppen tegen Italie

Het Nederlands Elftal onder 17 is zondagavond Europees kampioen geworden, in de finale werd met strafschoppen van Italie gewonnen.

Vervolg: Oranje onder 17 Europees kampioen na strafschoppen tegen Italie

De ploeg van Kees van Wonderen wist in de finale van de Italianen te winnen, al was daar wel een strafschoppenserie voor nodig. Het Nederlands Elftal had de finale van het EK weten te bereiken door zowel Ierland als Engeland in de kwartfinale en halve finale vanaf de stip te verslaan.

 

 

 

 

In de groepsfase werd achereenvolgend gewonnen van Duitsland (3-0), Spanje (2-0) en Servië (2-0), waardoor Oranje de finale ongeslagen wist te behalen. Oranje was opnieuw de sterkste ploeg, maar zag wel de ruststand zoals de wedstrijd werd begonnen.

 

 

 

 

Na rust wist Oranje wel de score te openen, al had het daar wel een Italiaans been voor nodig, waar de inzet van Jurriën Timber in het doel belandde. Maar Oranje kon niet lang voor de voorsprong genieten, binnen een tijdsbestek van 15 minuten keerde de Italianen het duel om door twee keer te scoren.

 

De gelijkmaker op naam van Samuele Ricci, die vanaf een meter of 20 raak wist te schieten. Daarna was het de beurt aan Alessio Riccardi, die de goalie van Oranje ook kansloos liet.

 

Maar Oranje liet zich niet gekmaken en kwam enkele minuten voor de officiele speeltijd op gelijke hoogte, de net ingevallen Brian Brobbey mocht de 2-2 binnentikken. Er werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten geven.

 

 

 

 

Hier groeide Oranje doelman Koorevaar uit tot ware held, waar hij twee strafschoppen wist te keren, waar bij Oranje Wouter Burger, Mohammed Ihattaren, Jurriën Timber en Ramon Hendriks achtereenvolgend geen fout wist te maken is Oranje -17 de nieuwe Europees kampioen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Oranje onder 17 Europees kampioen na strafschoppen tegen Italie

Een korte samenvatting: Het Nederlands Elftal onder 17 is zondagavond Europees kampioen geworden, in de finale werd met strafschoppen van Italie gewonnen..

Meest gelezen