FC Emmen voor eerst in clubhistorie naar Eredivisie

20-5-2018 22:22 - Door: M.d.Z.

FC Emmen voor eerst in clubhistorie naar Eredivisie

Voor het eerst in de clubgeschiedenis is FC Emmen gepromoveert naar de Eredivisie, het wist te winnen van Sparta, dat hierdoor de omgekeerde weg bewandeld.

Vervolg: FC Emmen voor eerst in clubhistorie naar Eredivisie

Waar het heenduel nog in een 0-0 was geeindigd, kon het duel op het Kasteel nog alle kanten op. Waar de thuisploeg via Spierings op voorsprong kwam en dacht in het zadel te zitten. Maar Sparta kon nog geen 10 minuten van de voorsprong genieten, want een aanval via Anco Jansen en Glenn Bijl werd afgerond door Michael Chacon wat de 1-1 betekende.

 

 

 

 

Waar FC Emmen voor rust de voorsprong niet meer op het bord kreeg, was het na rust wel raak. Een afstandsschot van Anco Jansen was de goalie van Sparta te machtig, 1-2 voor FC Emmen.

 

De koek was echter nog niet op, het werd nog 1-3 via Alexander Bannink, waardoor Sparta ineens een wonder nodig had om lijfsbehoud te realiseren. Het lukte Sparta niet meer, wat zelfs het duel met 10 man eindigde na een rode kaart van Kenneth Dougall. De deceptie voor Sparta is compleet, waar FC Emmen voor het eerst in de clubhistorie op het hoogste niveau mag uitkomen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

FC Emmen voor eerst in clubhistorie naar Eredivisie

Een korte samenvatting: Voor het eerst in de clubgeschiedenis is FC Emmen gepromoveert naar de Eredivisie, het wist te winnen van Sparta, dat hierdoor de omgekeerde weg bewandeld..

Meest gelezen