Barca pakt Catalaanse Supercup, Cillessen laat zich goed zien

7-3-2018 23:32 - Door: M.d.Z.

Barca pakt Catalaanse Supercup, Cillessen laat zich goed zien

In een vriendschappelijk treffen met Espanyol heeft FC Barcelona de Spaanse SuperCup weten toe te voegen aan de prijzenkast.

Vervolg: Barca pakt Catalaanse Supercup, Cillessen laat zich goed zien

Met de Nederlander Jasper Cillessen onder de lat, was de goalie de held in de strafschoppenreeks die nodig was om Espanyol af te schudden. De Spaanse Supercup is een tweejaarlijks treffen om de twee beste ploegen van Catalonie, waar in 2014 FC Barcelona er al met de prijs vandoor ging en twee jaar later Espanyol de gelukkige winnaar was. Maar dit is voor de Catalaanse grootmacht dus de tweede keer in de clubhistorie.

 

Omdat het een vriendschappelijjk duel betrof, gat de trainer grote namen als doelman Ter Stegen en sterkhouders  Lionel Messi, Luis Suárez, Philippe Coutinho, Andrés Iniesta en Gerard Piqué rust. Daarbij moest Cillessen aan de aftrap beginnen, evenals Ousmane Dembélé, Lucas Digne, André Gomes, Paco Alcácer, Denis Suárez, Aleix Vidal en de deze winter aangetrokken Yerry Mina.

 

Waar de eerste helft voor Cillessen al een goede was, was de goalie keer op keer een sta in de weg voor Espanyol. Waar in het eerste bedrijf geen doelpunten vielen, was ook de tweede helft voor Cillessen de kans om positief op te vallen in het elftal van FC Barcelona.

 

Doordat het na 90 minuten 0-0 bleef, moesten strafschoppen uitkomst bieden. Sergi Darder miste als eerste van Espanyol, FC Barcelona miste geen enkele strafschop, waarna Cillessen de beslissing gaf na het stoppen van de bal van José Jurado.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Barca pakt Catalaanse Supercup, Cillessen laat zich goed zien

Een korte samenvatting: In een vriendschappelijk treffen met Espanyol heeft FC Barcelona de Spaanse SuperCup weten toe te voegen aan de prijzenkast..

Meest gelezen