PSV mag hopen op slechts een voorronde CL bij winnen landstitel

8-3-2018 07:05 - Door: M.d.Z.

PSV mag hopen op slechts een voorronde CL bij winnen landstitel

Mocht PSV dit seizoen de landstitel in de wacht slepen, hoeft het waarschijnlijk maar een voorronde Champions League te spelen.

Vervolg: PSV mag hopen op slechts een voorronde CL bij winnen landstitel

Dit geeft een woordvoerder van de UEFA weer in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De nieuwe plaatsingsregels houdt in dat de Nederlands kampioen twee voorrondes moet spelen, maar afhankelijk van de winnaar van de Champions League kan dit er dus maar een zijn.

 

Mocht de winnaar van de Champions League zich direct weten te plaatsen voor het kampioenenbal voor volgend seizoen, dan heeft dit gevolgen voor het Nederlands voetbal. Waar de laatste voorronde op 21 en 22 augustus wordt gespeeld, is er bij eventueel verlies wel direct plaatsing voor de groepsfase van de Europa League.

 

Mocht de kampioen van Nederland alsnog twee voorrondes moeten spelen, begint het seizoen al op 7 of  augustus. Bij een eventueel verlies moet er dan ook nog een voorronde gespeeld worden om de groepsfase van de Europa League te halen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV mag hopen op slechts een voorronde CL bij winnen landstitel

Een korte samenvatting: Mocht PSV dit seizoen de landstitel in de wacht slepen, hoeft het waarschijnlijk maar een voorronde Champions League te spelen..