AZ pakt eerste finaleplek en wint met 4-0 van zwak FC Twente

28-2-2018 21:44 - Door: M.d.Z.

AZ pakt eerste finaleplek en wint met 4-0 van zwak FC Twente

AZ was woensdagavond in het ijskoude Alkmaar veel te sterk voor het zwakke FC Twente van Verbeek, een 4-0 zege was het resultaat.

Vervolg: AZ pakt eerste finaleplek en wint met 4-0 van zwak FC Twente

Waar FC Twente met Assaidi begon, nam AZ al vrijwel vanaf het begin de leiding in de wedstrijd. Waar het direct van de eerste grote kans een goal maakte via Til. De vroege voorsprong zorgde ervoor dat AZ al vroeg in het zadel zat en verzuimde uit te lopen naar een grotere voorsprong.

 

Zo waren Jahanbakhsh en Weghorst dicht bij de verdubbeling van de marge, terwijl FC Twente een kans kreeg en op de doelman stuitte. De ruststand van 1-0 was dan ook een magere, maar AZ liet zich uiterst effectief zien in de tweede helft. Waar FC Twente met veel man aanviel, was het AZ wat via de counter toesloeg en Weghorst op aangeven van Idrissi de 2-0 binnenkopte.

 

Daarna liep AZ gemakkelijk uit naar 3-0 en mocht Idrissi deze keer scoren, maar de koek was nog niet op en Idrissi maakte er uiteindelijk 4-0 van waardoor het voor Verbeek en FC Twente allemaal nog pijnlijker werd. Hierdoor is AZ de eerste bekerfinalist, en weet het vanavond of het OF Feyenoord of Willem II treft.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ pakt eerste finaleplek en wint met 4-0 van zwak FC Twente

Een korte samenvatting: AZ was woensdagavond in het ijskoude Alkmaar veel te sterk voor het zwakke FC Twente van Verbeek, een 4-0 zege was het resultaat..

Meest gelezen