Verbeek hekelt Europese uitsluiting FC Twente

28-2-2018 07:31 - Door: M.d.Z.

Verbeek hekelt Europese uitsluiting FC Twente

Woensdagavond mag FC Twente uitkomen in de halve finale van de KNVB Beker, waar het AZ treft. Mocht FC Twente erin slagen om de finale te halen en te winnen, mag het niet Europees voetbal spelen.

Vervolg: Verbeek hekelt Europese uitsluiting FC Twente

De bekerwinnaar mag altijd de voorronde voor Europees voetbal spelen, maar FC Twente mag tot het seizoen 2018/2019 niet Europees voetballen. Dit tot groot ongenoegen van trainer GertJan Verbeek. Dit heeft de club vooral te danken aan ongeoorloofde deal met Doyen Sports.

 

'Als je ziet hoeveel miljoenen de club in zo'n geval misloopt, is het een idiote straf', zei Verbeek dinsdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het bekerduel. 'Het wekt veel verbazing dat je door malversaties uit het verleden een dusdanig hoge straf krijgt dat het echt in de miljoenen gaat lopen.'

 

Waar FC Twente moet vechten tegen degradatie dit seizoen in de Eredivisie, is dat in het bekertoernooi wel anders. Waar Verbeek het duel tegen AZ niet ziet als tussendoortje, maar serieus opneemt. 'Het belangrijkste is dat we in de Eredivisie blijven, maar je hoeft geen keuze te maken. We kunnen woensdag winnen en zondag weer. Als topsporter wil je altijd winnen. In de beker kun je na vijf wedstrijden in de finale staan en zo'n prijs staat voor je leven op je cv.'

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Verbeek hekelt Europese uitsluiting FC Twente

Een korte samenvatting: Woensdagavond mag FC Twente uitkomen in de halve finale van de KNVB Beker, waar het AZ treft. Mocht FC Twente erin slagen om de finale te halen en te winnen, mag het niet Europees voetbal spelen..

Meest gelezen