Buffon toch opgeroepen voor Italië: Als de nood aan de man is

26-2-2018 22:24 - Door: M.d.Z.

Buffon toch opgeroepen voor Italië: Als de nood aan de man is

Het lijkt erop dat doelman Gianluigi Buffon in maart gewoon weer tussen de palen staat bij de Italianen, het oefeninterland moet voor de goalie een passender afscheid worden dan het mislopen van het WK.

Vervolg: Buffon toch opgeroepen voor Italië: Als de nood aan de man is

De Italiaanse bondscoach Luigi Di Biagio heeft Buffon opgeroepen voor de oefeninterlands in maart, waar de goalie naar alle waarschijnlijkheid een passender afscheid krijgt dan de laatste wedstrijd tegen Zweden (uitschakeling WK red.)

 

De 40-jarige Buffon kon zijn emoties niet de baas zijn en liet direct na de uitschakeling voor het WK weten dat zijn interlandloopbaan erop zat. Nu laat de goalie echter weten dat in noodgevallen hij nog beschikbaar is, iets wat de Italiaans bondscoach dus met beide handen aangrijpt.

 

In maart treffen de Italianen Argentinië en Engeland in de oefencampagne en mag Buffon er vanuit gaan dat hij onder de lat staat. ''Ik heb inderdaad met een paar routiniers gepraat, vooral degenen die hebben aangegeven te willen stoppen,' aldus de voormalig middenvelder over Buffon.

 

'Ik heb gevraagd of hij misschien toch door wil gaan. Het lijkt me niet eerlijk dat iemand van zijn statuur afscheid moet nemen met zo'n wedstrijd. Dus ik heb voorgesteld dat hij voor één of twee, misschien zelfs drie, wedstrijden wil terugkeren.' En, zo liet Di Biagio weten: dat ziet Buffon wel zitten. 'Gigi is er waarschijnlijk bij in maart. We hebben veel talentvolle keepers, als Buffon stopt is er geen paniek, maar zijn verhaal mag zo niet eindigen,' sloot de bondscoach af.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Buffon toch opgeroepen voor Italië: Als de nood aan de man is

Een korte samenvatting: Het lijkt erop dat doelman Gianluigi Buffon in maart gewoon weer tussen de palen staat bij de Italianen, het oefeninterland moet voor de goalie een passender afscheid worden dan het mislopen van het WK..

Meest gelezen