Ajax laat opnieuw dure punten liggen in titelrace

25-2-2018 23:21 - Door: MaxKoehorst

Ajax laat opnieuw dure punten liggen in titelrace

Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van ADO Den Haag. Ajax gaf 90 minuten lang vol gas maar wist niet goed genoeg om te gaan met de kansen die het creëerde.

Vervolg: Ajax laat opnieuw dure punten liggen in titelrace

Ajax had vooraf gehoopt dat het deze wedstrijd ging winnen en zo het gat met nummer één PSV fors te kunnen verkleinen; de club kon dan namelijk in de return tegen PSV de koppositie overnemen. Het liep echter anders vandaag voor de club uit Amsterdam; ADO bleek sterker dan verwacht en PSV liet het niet liggen tegen Feyenoord.

 

Aan het begin van de wedstrijd was het bij de thuisploeg sterk te merken dat er een type Klaas-Jan Huntelaar werd gemist, die spits kon niet meedoen door een opgelopen blessure tijdens de training. Op zijn plek speelde Siem de Jong vandaag, helaas kon die geen potten breken. Pas rond de rust werd het een beetje een interessante wedstrijd toen meerdere spelers van beide teams mot met elkaar kregen.

 

In de tweede helft was het aan beide kanten veel leuker om naar te kijken. Hakim Ziyech voorzag meerdere Ajacieden van wonderschone passes maar meerdere keren kon de club niets verrichten met zijn kansen. Ook nieuwkomer Nicolás Tagliafico gaf enkele mooie voorzetten maar het mocht niet baten. Áls Ajax dan eindelijk een goede kans had – zoals met de vrije trap van Ziyech die op de paal ging – zat daar ook vaak ADO-keeper Robert Zwinkels uitstekend bij. De keeper speelde een topwedstrijd waar Ajax niet tegen op kon boksen.

 

Ajax had dus veel kansen maar trof elke keer Zwinkels, de paal, de lat of liet de bal gaan op een veel te mooie plek. Ajax had immers veel te vaak kunnen scoren maar verzuimde dat keer op keer. Toen het later op de dag PSV ook nog zag winnen werd het helemaal een slechte dag voor de club; het gat met PSV bedraagt weer zeven punten en de titel ligt weer mijlenver weg.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax laat opnieuw dure punten liggen in titelrace

Een korte samenvatting: Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van ADO Den Haag. Ajax gaf 90 minuten lang vol gas maar wist niet goed genoeg om te gaan met de kansen die het creëerde. .

Meest gelezen