Lukaku is belangrijk en helpt United aan overwinning

25-2-2018 17:11 - Door: joost

Lukaku is belangrijk en helpt United aan overwinning

Manchester United is er in eigen huis in geslaagd om te winnen van Chelsea. De ploeg van Mourinho wist een achterstand om te buigen en zo met 2-1 van het veld te gaan.

Vervolg: Lukaku is belangrijk en helpt United aan overwinning

De wedstrijd in Manchester begon meteen spectaculair, na 4 minuten spelen was er de voorzet van Alonso, maar Morata schoot de bal tegen de lat. Toen was het lang wachten op de volgende grote kans, Chelsea bleef aanvallen en United parkeerden de bus. Via Sanchez werden ze echter toch behoorlijk gevaarlijk na bijna een halfuur spelen, de Chileen had echter te veel tijd nodig en kwam uiteindelijk met een zwak schot. Na een goed halfuur spelen, wisten de Blues op voorsprong te komen, een mooie counter van Hazard en Willian resulteerde in een goal. Willian bleef rustig en schoot de bal achter de Gea. Lang kon Chelsea echter niet genieten van de voorsprong 7 minuten later in de 39e minuut was daar namelijk de Belg Lukaku. Hij weet in de kleine ruimte de bal achter Courtois te schieten.

In de tweede helft is het langer wachten op de eerste grote kans, die is er pas in de 68e minuut. Lukaku weet bijna met een soort van omhaal te scoren, maar die andere Belg Courtois keert de inzet.  Toch is het Lukaku die wederom weer heel belangrijk is, hij geeft een mooi bal voor op Lingard en die weet de bal goed binnen te komen 2-1. Chelsea weet daarna niet veel meer te creëren, maar scoort nog wel via Morata, echter ziet de Spanjaard dat zijn doelpunt afgekeurd word wegens buitenspel. In de herhaling is vervolgens te zien dat het helemaal geen buitenspel is en zo komt United goed weg.

Chelsea staat nu vijfde met een achterstand van 6 punten op Manchester United dat Liverpool weer voorbij is gegaan op de ranglijst en weer tweede staat.

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Lukaku is belangrijk en helpt United aan overwinning

Een korte samenvatting: Manchester United is er in eigen huis in geslaagd om te winnen van Chelsea. De ploeg van Mourinho wist een achterstand om te buigen en zo met 2-1 van het veld te gaan. .

Meest gelezen