V.d Sar: Grote competities bepalen het voetbal nu

24-2-2018 16:42 - Door: M.d.Z.

V.d Sar: Grote competities bepalen het voetbal nu

Waar Ajax de eigen spelers opleidt, wil het de concurrentie afhouden. Maar Edwin v.d Sar weet dat het onwijs moeilijk is om ze af te schudden.

Vervolg: V.d Sar: Grote competities bepalen het voetbal nu

Waar het verschil tussen de Eredivisie en de rest van Europa groter en groter wordt, weet V.d Sar ook dat de grote clubs met hun inkomens en de tv gelden het voetbal van hedendag bepalen.

 

'Met Ajax willen wij ook topvoetballers aan ons publiek presenteren, maar de salariseisen van topspelers zijn door de enorme mogelijkheden van de voetballanden die ik noemde zo hoog dat een groot aantal prima clubs in kleinere voetballanden die spelers al lang niet meer kunnen veroorloven,' aldus V.d Sar in zijn column in De Telegraaf.

 

'Bij Ajax dealen we daar al jaren mee. De beste en rijkste clubs kunnen nu eenmaal de beste spelers aantrekken en dus is de kans op succes het grootst. Clubs moeten zorgen dat ze zelf de beste spelers opleiden. Als je dat goed doet, verkoop je die spelers voor een stevige prijs en dan is het de kunst om de opvolgers al weer klaar te hebben staan.'

 

'Het is onvermijdelijk dat er grote clubs op de tribune zitten voor je spelers. Er gaat geen weekend voorbij dat er niemand uit Europa naar onze toptalenten kijkt. Na een gedegen opleiding hopen we spelers een aantal jaren voor Ajax 1 te behouden en met hen successen te halen. Maar op zeker moment gaan ze gewoon. Dat proces gaat al tientallen jaren zo.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

V.d Sar: Grote competities bepalen het voetbal nu

Een korte samenvatting: Waar Ajax de eigen spelers opleidt, wil het de concurrentie afhouden. Maar Edwin v.d Sar weet dat het onwijs moeilijk is om ze af te schudden..

Meest gelezen