Roda JC blijft uitgeschakeld en moet KNVB betalen

22-2-2018 19:22 - Door: M.d.Z.

Roda JC blijft uitgeschakeld en moet KNVB betalen

De Limburgse club vocht bij de KNVB de strijd om de halve finale plek aan via de rechter, maar Roda JC krijgt ongelijk en blijft dus uitgeschakeld.

Vervolg: Roda JC blijft uitgeschakeld en moet KNVB betalen

De Limburgse club vocht de stand van 2-2 aan nadat het dacht op 3-2 te komen, maar de treffer werd geannuleerd door de videoscheidsrechter die een handsbal van Mikhail Rosheuvel constateerde. Volgens Roda JC was Willem II alweer in balbezit gekomen en had de treffer dus nooit mogen tellen.

 

Donderdag besloot de rechter de KNVB gelijk te geven en blijft Roda JC dus uitgeschakeld, waardoor ook nog eens de proceskosten a 5000 euro betaald moeten worden.

 

'De rechter oordeelt dat het wel of niet in balbezit komen van Willem II een feitelijke beslissing over een spelsituatie is. De scheidsrechter bepaalde dat de handsbal en het doelpunt in dezelfde aanvalssituatie plaatsvonden. Dat dit mogelijk een onjuiste beslissing is, doet niet ter zake, omdat het oordeel van de scheidsrechter in deze situatie bindend is,' valt te lezen in het vonnis. 'De rechter oordeelt dat de KNVB juist heeft gehandeld en de slotfase van de kwartfinale niet overgespeeld hoeft te worden. Dat betekent dat Willem II het in de halve finale opneemt tegen Feyenoord.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Roda JC blijft uitgeschakeld en moet KNVB betalen

Een korte samenvatting: De Limburgse club vocht bij de KNVB de strijd om de halve finale plek aan via de rechter, maar Roda JC krijgt ongelijk en blijft dus uitgeschakeld..