Liverpool aan de haal met Porto in Portugal: zeker van volgende ronde

15-2-2018 09:11 - Door: MaxKoehorst

Liverpool aan de haal met Porto in Portugal: zeker van volgende ronde

Een mooie wedstrijd op het woensdagavond-programma in de UEFA Champions League, 2 grootmachten treffen elkaar bij de laatste 16 en het is een zekerheid dat het een mooie wedstrijd gaat worden. De clubs treden aan in het Estádio do Dragão van Porto.

Vervolg: Liverpool aan de haal met Porto in Portugal: zeker van volgende ronde

Van Porto werd niet verwacht dat het zo uit de startblokken zou komen, de club begon uiterst sterk en liet zien dat het Liverpool binnen tien minuten al redelijk gek kon maken. Zo kon Alex Telles namens Porto al enkele mooie voorzetten leveren die zeker dichtbij een goal kwamen. Enkele luttele minuten later volgde een mooie kans van Otávio die uiteindelijk door Liverpool-verdediger Dejan Lovren rakelings over het doel van Loris Karius heen ging. Van trainer Sérgio Conceição was duidelijk te zien dat hij snode plannen had gesmeed om Jürgen Klopp de das om te kunnen doen. Als Liverpool dan toch komt, staan Iván Marcano en Diego Reyes goed op te letten. Bij Liverpool staan Lovren en Virgil van Dijk ook sterk.

 

Uiteindelijk is daar na 25 minuten een fraaie kans van Sadio Mané die voor een eigen kans kiest in plaats van een pass richting Georginio Wijnaldum, na een korte woordenwisseling maakt hij na tientallen seconden zijn fout goed door de bal langs een blunderende José Sá te schieten, saillant detail: Porto heeft topkeeper Iker Casillas op de bank gehouden in deze topper. En als James Milner de bal 3 minuten daarna op de paal werkt, kan superspits Mohamed Salah met een epische hooghoud-solo via zijn been en zijn hoofd mooi afronden en Sá voorbij gaan voor de 0-2 binnen een half uur. Van het Porto wat zo uiterst sterk begon is nu dus niets meer over. Na die 0-2 werd de wanhoop van Porto-spits Moussa Marega steeds groter, hij wilde graag scoren maar kwam door het sterke spel van de Engelse ploeg steeds niet aan de bal. Veel andere Porto-spelers hadden geen haast in het druk zetten. Naarmate de rust dichterbij kwam hadden beide ploegen wat kansen – Aanvaller ‘Tiquinho’ Soares schoot bijna de 1-2 erin – maar mocht het niet meer baten.

 

In de tweede helft probeerde Porto wederom door de defensie van Liverpool heen te breken, onder meer via Jesús Corona. De oud Tukker kwam er als wissel in voor Otávio. Klopp had zijn spelers echter weer de heerlijke omschakel-tactieken meegegeven, zo ook aan het begin van de tweede helft; Liverpool breekt weer door in de omschakeling en als Roberto Firmino nog de keeper raakt, kan Mané dodelijk afronden in de rebound voor de 0-3 in Portugal. Salah gaf voorafgaand ook nog een heerlijke pass op Firmino. Yacine Brahimi is het ook geheel kwijt aan de kant bij Porto, laat ballen lopen en gaf zo ook de derde goal weg en dat laat ook maar weer eens zien hoe de club er voor staat: Porto raakt ongemotiveerd en doet bijna geen moeite meer. Porto blijft defensief terwijl Liverpool zonder enige spanning lekker kan rondtikken.

 

Liverpool kan tegen het einde van de wedstrijd helemaal hun gang gaan en met nog 20 minuten op de klok kan aanvaller Firmino scoren op aangeven van James Milner. Het Liverpool-trio heeft nu dus allemaal een goal in deze wedstrijd. Zo liep de wedstrijd richting zijn einde en is de slachting compleet als Mané vrij wordt gelaten en hij van een meter of 20 mag uithalen en keihard achter Sá schiet; 0-5 (!). De vernedering is compleet, hier bleef het ook bij. Dat betekent dat Liverpool op Anfield met een geheel jeugdelftal kan aantreden en waarschijnlijk alsnog door zal bekeren naar de laatste 8 met zo’n monsterzege.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Liverpool aan de haal met Porto in Portugal: zeker van volgende ronde

Een korte samenvatting: Een mooie wedstrijd op het woensdagavond-programma in de UEFA Champions League, 2 grootmachten treffen elkaar bij de laatste 16 en het is een zekerheid dat het een mooie wedstrijd gaat worden. De clubs treden aan in het Estádio do Dragão van Porto..

Meest gelezen