CL DOSSIER: Tottenham houdt Juve op remise. Man. City maakt er vier

14-2-2018 12:06 - Door: M.d.Z.

CL DOSSIER: Tottenham houdt Juve op remise. Man. City maakt er vier

Dinsdagavond zijn de eerste knock out duels in de Champions League gespeeld. Het Zwitserse FC Basel ontving Manchester City, terwijl Juventus het Engelse Tottenham ontving in Turijn.

Vervolg: CL DOSSIER: Tottenham houdt Juve op remise. Man. City maakt er vier

FC Basel - Manchester City 0-4
Op het Engelse Manchester City staat dit seizoen geen maat, in de Premier League is er een afstand van 16 punten met de achtervolgers, waar de landstitel niet meer mis gelopen kan worden. Maar ook in de Champions League gaat het Guardiola voor de wind, tegen het nietige FC Basel had Manchester City genoeg aan 9 minuten.

 

In de eerste helft wsa het Gundogan die in de 14e minuut de score opende, daarna ging het hard en vier minuten later was de score alweer verdubbeld. Waar na nog eens 5 minuten later het derde doelpunt ook was gemaakt, waarna het voetje van het gasbepaal kon. In de tweede helft werd nog een keer gescoord, waarna het returnduel een formaliteit is voor Guardiola en Co.

 

Juventus - Tottenham Hotspur 2-2
Het Turijnse Juventus begon voortvarend aan het duel, waar de Argentijn Higuain in de tweede minuut al schitterend scoorde en binnen 10 minuten de score verdubbelde via een strafschop. Juventus leek op rozen, maar kreeg net na het halfuur toch te maken met Kane, die de doelman omspeelde en de bal in het lege doel schoof en de spanning terugbracht.

 

Net voor rust leek Juventus opnieuw het verschil op twee terug te kunnen brengen, maar Higuain kon dit keer niet vanaf 11 meter binnenschieten, waardoor Tottenham via Eriksen 20 minuten voor tijd de gelijkmaker mocht maken en de Engelsen hierdoor de beste uitgangspositie hebben voor de return over twee weken in Londen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

CL DOSSIER: Tottenham houdt Juve op remise. Man. City maakt er vier

Een korte samenvatting: Dinsdagavond zijn de eerste knock out duels in de Champions League gespeeld. Het Zwitserse FC Basel ontving Manchester City, terwijl Juventus het Engelse Tottenham ontving in Turijn..

Meest gelezen