Koeman wil plezier terugbrengen bij Oranje

6-2-2018 22:11 - Door: M.d.Z.

Koeman wil plezier terugbrengen bij Oranje

Dinsdagmiddag werd Ronald Koeman om 16.30u officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Oranje. De oefenmeester van o.a Everton en Southampton tekent voor vier jaar.

Vervolg: Koeman wil plezier terugbrengen bij Oranje

Ronald Koeman werd de eerste vraag natuurlijk gesteld hoe hij Oranje wil laten gaan spelen, 'Het lijkt me een beetje vroeg om over systemen te praten; de standaard is dat je maximale uit je spelers haalt en presteert.'

 

 

 

 

Toch ging Koeman er dieper op in, 'Ik ben een coach die verandert in systemen. Mijn team moet meerdere systemen kunnen spelen. Met het oog op de tegenstander verander je wel eens. Dat is niet verdedigend, maar dat helpt je met het inspelen op de zwaktes van een tegenstander. Mijn basissysteem is 4-3-3, maar dat wil niet zeggen dat we tegen Engeland ook 4-3-3 gaan spelen. Nogmaals: ik vind dat een team meerdere systemen moet kunnen spelen.'

 

 

 

Voor Koeman in 23 maart het eerste oefenduel tegen de Engelsen, waar enkele dagen komt dan Portugal (voormalig Europees kampioen) ook nog op de rol staat.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Koeman wil plezier terugbrengen bij Oranje

Een korte samenvatting: Dinsdagmiddag werd Ronald Koeman om 16.30u officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Oranje. De oefenmeester van o.a Everton en Southampton tekent voor vier jaar..

Meest gelezen