KNVB: Bekerfinale 2019 op bevrijdingsdag. Rest schema ook bekend

6-2-2018 17:42 - Door: M.d.Z.

KNVB: Bekerfinale 2019 op bevrijdingsdag. Rest schema ook bekend

De bekerfinale in 2019 is door de KNVB dinsdagmiddag vrijgegeven, waar natuurlijk de Rotterdamse Kuip als decor wordt gebruikt.

Vervolg: KNVB: Bekerfinale 2019 op bevrijdingsdag. Rest schema ook bekend

Maar dit keer een opvallende data, de bekerfinale van 2019 wordt gespeeld op bevrijdingsdag. Normaliter wordt de bekerfinale op 22 april gespeeld van het seizoen, waar in 2019 dus wordt afgeweken naar 5 mei.

 

Dinsdag kwam de definitieve kalender voor het seizoen 2018-2019 al naar buiten, waar op 17 augustus dan het nieuwe seizoen wordt afgetrapt. Ook zullen tijdens de interlandweken het voetbal op het tweede niveau gewoon worden doorgezet. De laatste speelronde zal op 3 mei 2019 plaatsvinden.

 

'De vroege start van de competitie is ieder jaar een onderwerp van discussie en uiteraard heeft de KNVB oor voor de clubs en de supporters. De clubs uit de eredivisie willen echter niet tornen aan drie weken winterstop en ze willen net als supporters zo min mogelijk midweekse wedstrijden. Dat zijn helaas tegenstrijdige belangen. En hoe later de competitie begint, hoe meer midweekse wedstrijden.'

 

 

 

Rond medio juni 2017 hoopt de KNVB het voltallige programma te kunnen presenteren.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

KNVB: Bekerfinale 2019 op bevrijdingsdag. Rest schema ook bekend

Een korte samenvatting: De bekerfinale in 2019 is door de KNVB dinsdagmiddag vrijgegeven, waar natuurlijk de Rotterdamse Kuip als decor wordt gebruikt..

Meest gelezen