Bruggink: 'Ik denk dat Ten Hag dit seizoen al de knoop doorhakt'

2-2-2018 08:00 - Door: NicoPeters

Bruggink: 'Ik denk dat Ten Hag dit seizoen al de knoop doorhakt'

Analist Arnold Bruggink denkt dat Lasse Schöne binnenkort geen basisplek meer heeft bij Ajax. Bruggink denkt dat Frenkie de jong weer op het middenveld zal spelen. Dit zal dan ten koste gaan van Schöne volgens Bruggink.

Vervolg: Bruggink: 'Ik denk dat Ten Hag dit seizoen al de knoop doorhakt'

'Schöne is iemand die bijna altijd een voldoende haalt en ook gemakkelijk scoort. Dat laatste geldt minder voor De Jong. Toch denk ik dat Ten Hag dit seizoen al een knoop doorhakt', laat Bruggink weten tegen het Algemeen Dagblad.
 
De Jong speelde de laatste wedstrijden als inschuivende verdediger, maar Bruggink denkt niet dat De Jong daar blijft spelen. 'Je ziet hem altijd zo mooi om zich heen kijken op het veld. Hij scant elke situatie. Oud-international van Engeland Frank Lampard zei altijd: je moet van elke nieuwe situatie een foto maken en die opslaan. Zo voetbalt Frenkie de Jong. Zo'n speler wil je zo veel mogelijk aan de bal hebben.'
 
'Op het middenveld dus. De positie 'op 6' als meest controlerende middenvelder past hem het best. Dan komt hij écht in positie om vleugelspitsen Kluivert en Neres voor de keeper te zetten. Met Ziyech en Van de Beek zou er dan ook zo veel dynamiek in het middenveld zitten, dat het bijna niet is af te stoppen. De pure voetballiefhebber zit daar toch op te wachten', aldus Bruggink.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Bruggink: 'Ik denk dat Ten Hag dit seizoen al de knoop doorhakt'

Een korte samenvatting: Analist Arnold Bruggink denkt dat Lasse Schöne binnenkort geen basisplek meer heeft bij Ajax. Bruggink denkt dat Frenkie de jong weer op het middenveld zal spelen. Dit zal dan ten koste gaan van Schöne volgens Bruggink..

Meest gelezen