AZ dankt Boer na rode kaart en is halve finalist KNVB beker

31-1-2018 22:55 - Door: M.d.Z.

AZ dankt Boer na rode kaart en is halve finalist KNVB beker

AZ heeft een makkelijk avondje gehad in de kwartfinale van de bekerfinale, tegen PEC Zwolle werd het 4-1. De pijnlijke rode kaart voor doelman Boer was de nekslag voor de Zwollenaren.

Vervolg: AZ dankt Boer na rode kaart en is halve finalist KNVB beker

Waar AZ afgelopen weekend met 2-0 wist te winnen van Willem II, had trainer V.d Brom zijn topschutter Weghorst weer terug. De spits betaalde meteen zijn basisplek terug aan de trainer, Waar spits Weghorst de bal kreeg aangespeeld van Stijn Wuytens, wist hij zich tussen in een kansrijke positie te wurmen en de openingstreffer op het bord te zetten.

 

Toch wist PEC uit het niets binnen 10 minuten langszij te komen, een complete misser van Younes Namli werd door Wouter Marinus tot doelpunt gepromoveerd. Maar AZ liet zich niet van de wijs brengen, waardoor Guus Til een corner van Oussama Idrissi 6 meter voor het doel kon binnenwerken, waardoor de Alkmaarders met een voorsprong gingen rusten.

 

Waar PEC vol goede moed de tweede helft begon, zag het al snel doelman Boer met rood van het veld vertrekken. Een dieptepass op Alireza Jahanbakhsh werd verkeerd ingeschat door de goalie van PEC, die de bal met de hand beroerde buiten zijn strafschopgebied en dit met rood moest bekopen.

 

Daarna drukte AZ door, een voorzet van Jonas Svensson werd nog door Weghorst om zeep geholpen, maar Idrissi wist de bal alsnog binnen te werken en de marge op 2 te zetten.

 

Daarna was de koek nog niet op voor AZ, die via Weghorst (tweede van de avond) op 4-1 kwamen en PEC nog meer pijn deed. Diezelfde Weghorst had ook nog de 5-1 op de schoen, maar vond doelman V.d Hart op zijn weg.

 

Door de simpele zege is AZ de tweede halve finalist, waar eerder al FC Twente zich wist te plaatsen voor de laatste vier. Donderdag komt daar of PSV of Feyenoord nog bij, terwijl Roda JC en Willem II het donderdag nog uitvechten.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ dankt Boer na rode kaart en is halve finalist KNVB beker

Een korte samenvatting: AZ heeft een makkelijk avondje gehad in de kwartfinale van de bekerfinale, tegen PEC Zwolle werd het 4-1. De pijnlijke rode kaart voor doelman Boer was de nekslag voor de Zwollenaren..

Meest gelezen