Mario v.d Ende: Dat had Makkelie gewoon met rood moeten beoordelen

29-1-2018 19:16 - Door: M.d.Z.

Mario v.d Ende: Dat had Makkelie gewoon met rood moeten beoordelen

Na het duel tussen FC Utrecht en Ajax ging het maar om een ding, waar arbiter Makkelie zich verstopte achter het feit dat hij fout zat.

Vervolg: Mario v.d Ende: Dat had Makkelie gewoon met rood moeten beoordelen

de forse overtreding van Lukas Görtler op het standbeen van Nicolás Tagliafico werd door Makkelie bestraft met een gele kaart, terwijl Makkelie daar een donkerrode kaart voor had moeten trekken. Op twitter kreeg de arbiter er al van langs, maar nu is ook V.d Ende het beu met de arbiter en uit het forse kritiek.

 

'Dat is gewoon 100 procent een rode kaart. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de scheidsrechter zo ver weg was. Maar het was onder de neus van de assistent-scheidsrechter, dus ik denk dat deze overtreding altijd op de juiste waarde geschat had moeten worden. Zo heeft de arbitrage grote invloed op het wedstrijdverloop, en daarmee het competitieverloop. Dat zie je wel meer in de Eredivisie.'

 

Gortler kreeg alnog zijn tweede gele kaart in de slotfase van het duel, toen hij de bal niet widel teruggeven en zich liet gaan. 'Dat hoorde niet op een voetbalveld thuis, dat is spelbederf dus dat was een terechte gele kaart. Andere jongens lieten zich niet onbetuigd en ontsprongen de dans.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht





Mario v.d Ende: Dat had Makkelie gewoon met rood moeten beoordelen

Een korte samenvatting: Na het duel tussen FC Utrecht en Ajax ging het maar om een ding, waar arbiter Makkelie zich verstopte achter het feit dat hij fout zat..

Meest gelezen