AZ voert druk uit op Ajax na winst op Willem II

28-1-2018 23:54 - Door: M.d.Z.

AZ heeft in een tijdsbestek van 45 minuten huisgehouden in Tilburg, waar Willem II open huis hield.

Vervolg: AZ voert druk uit op Ajax na winst op Willem II

Waar AZ het duel aftrapte met in het achterhoofd dat Ajax met 0-0 geijk had gespeeld in Utrecht, kon het inlopen op de Amsterdammers. Waar V.d Brom nog moest puzzelen in de aanval door de schorsing van Weghorst en het wegvallen van Fred Friday, werd er gekocht voor Seuntjens in de basis.

 

Dit pakte goed uit, want Seuntjens wist al snel de openingsgoal voor zijn rekening te nemen na een prima passje van Alireza Jahanbakhsh. De vroege openingsgaol zorgde ervoor dat Willem II direct onder druk kwam te staan en iedere Alkmaarse aanval gevaarlijk was.

 

Binnen 20 minuten was het Idrissi die voorgaf op Alireza Jahanbakhsh die ditmaal afrondde. Willem II leek voor rust nog wat terug te doen via Marco Bizot, maar diens bal werd van de lijn gehaald (later bleek de bal volledig over de doellijn te zijn geweest).

 

 

 

 

 

Ook na rust bleef AZ knoeien met kansen, wel werd een goal van Pantelis Hatzidiakos afgekeurd wegens terecht buitenspel. AZ kon geen derde goal meer maken en WIllem II geloofde het wel, waardoor de Alkmaarders op drie punten van Ajax komen en Willem II verder in de problemen in geraakt.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ voert druk uit op Ajax na winst op Willem II

Een korte samenvatting: AZ heeft in een tijdsbestek van 45 minuten huisgehouden in Tilburg, waar Willem II open huis hield..

Meest gelezen