Ajax heeft nieuwe samenwerkingspartner in Japans Sagan Tosu gevonden

25-1-2018 16:54 - Door: guidovw

Ajax heeft in Sagan Tosu opnieuw een samenwerkingspartner gevonden. Edwin van der Sar zette vanochtend zijn handtekening onder een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

Vervolg: Ajax heeft nieuwe samenwerkingspartner in Japans Sagan Tosu gevonden

Ajax opent samenwerking met Japanse club Sagan Tosu

Onlangs openden de Amsterdammers al een samenwerking met de Chinese club Guangzhou R&F FC. Nu is daar dus een nieuwe samenwerking bij gekomen. Het Japanse Sagan Tosu wil, met behulp van Ajax, de jeugdopleiding naar een hoger plan tillen. 'De doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal en de kans die Ajax ze hier voor geeft is iets dat wij met Sagan Tosu ook willen bereiken', liet de president van de club weten.

De Ajax Coaching Academy gaat de Japanse club helpen met de organisatie en het opleiden van goede coaches en spelers. 'Als uiteindelijke doel hopen we, met behulp van de begeleidng vanuit de Ajax Coaching Academy, jonge topspelers op te leiden die uiteindelijk de stap kunnen maken naar een Europese topclub als Ajax', reageerde club president Minoru Takehara ambitieus. Ook Ajax' directeur Edwin van der Sar is in zijn nopjes met de nieuwe samenwerking: 'Wij hoopten op de korte termijn een samenwerking aan te gaan met een Japanse club en dat is gelukt. Sagan Tosu eindige onlangs op de 8e plaats in de Japanse J League, een competitie die wordt gezien als de belangrijkste in Azie. De club is pas in 1997 opgericht en is daarmee de jongste, maar desondanks erg ambitieus'. 

Ajax hoopt in de komende jaren op meerdere contitenten samenwerkingen aan te gaan om zo de Ajax Coaching Academy wereldwijd bekend te maken. 

https://www.youtube.com/watch?v=mdJ5jS7LVDQ&feature=youtu.be


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax heeft nieuwe samenwerkingspartner in Japans Sagan Tosu gevonden

Een korte samenvatting: Ajax heeft in Sagan Tosu opnieuw een samenwerkingspartner gevonden. Edwin van der Sar zette vanochtend zijn handtekening onder een driejarige samenwerkingsovereenkomst. .

Meest gelezen