COLUMN: Ineens die stilte rondom Abdelhak Nouri

25-1-2018 19:39 - Door: guidovw

Een gevoelige column over misschien wel het grootste voetbaltalent dat er op de Nederlandse velden rondliep: Abdelhak 'Appie' Nouri

Vervolg: COLUMN: Ineens die stilte rondom Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri.

Zillertal, 9 juli 2017, 18:00. Ajax’ eerste goal van het seizoen, gemaakt door Matteo Cassiera, was iedereen al lang en breed vergeten. Op dit moment hield alles en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt zich maar met één ding bezig: Abdelhak Nouri. Ongeveer een uur daarvoor was hij vanuit het niets naar de grond gegaan. Geen bal in de buurt. Er heerste vertwijfeling rond de situatie van ‘appie’ . De Ajacieden zaten of stonden rondom de dug-out en zochten steun bij elkaar. Carel Eiting sloeg een arm om de debuterende coach: Marcel Keizer. Hakim Ziyech leek steun te zoeken in zijn gebed en Donny van de Beek, appies’ gappie, keek vertwijfelend om zich heen. Wat een spectaculaire opening van het nieuwe seizoen had moeten worden eindigde in een ware nachtmerrie. Een jongen, 20 jaar oud, sportman, rastalent en voorbeeld voor velen, lag daar, omringd door schermen en ambulance personeel. Op dat moment wist niemand wat een impact deze situatie zou gaan hebben op de maanden die nog komen zouden. Even later was daar alleen nog het geluid van een aankomende traumahelikopter. Verder was het stil, oorverdovend stil. Appie werd in de traumahelikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Innsbruck en even leek er een soort rust terug te keren op de gezichten van de Ajacieden. Er was ademhaling en hartslag. Nog niet wetende dat deze rust 90 uur later zou omslaan in een boze droom. Zo eentje die je overvalt en waaruit je het liefst mogelijk zo snel mogelijk wakker wilt worden. Tot op de dag van vandaag verblijft Ajax nog steeds in de roes van die afschuwelijke gebeurtenis , die zich op 9 juli tussen de Oostenrijkse bergen, voortdeed. Wat Abdelhak wel voor elkaar kreeg was verbroedering, saamhorigheid en liefde tussen alle Nederlanders. Iets waar hij tijdens zijn prille leven misschien altijd al naar streefde. Daarom vraagt iedereen zich sinds die fatale 72e minuut zich nog steeds af: waarom juist jij Appie? 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Ineens die stilte rondom Abdelhak Nouri

Een korte samenvatting: Een gevoelige column over misschien wel het grootste voetbaltalent dat er op de Nederlandse velden rondliep: Abdelhak 'Appie' Nouri.

Meest gelezen