Voetballers met oog voor het goede doel

24-1-2018 23:00 - Door: Aardbaan1

Voetballers met oog voor het goede doel

Profvoetballers zijn soms overbetaalde vedetten die niet weten wat te doen met de miljoenen die ze verdienen. Het is een cliché dat heel wat voetbalsupporters tegen de borst stoot.

Vervolg: Voetballers met oog voor het goede doel

 In de voetbalwereld gaat er heel wat geld in de omloop, en daardoor zijn er profvoetballers die zich inzetten voor een betere wereld voor iedereen. Deze voetballers zetten zich in voor een ander doel dan het scoren van punten – of het tegenhouden daarvan.

Lilian Thuram
De voormalige Franse international staat bekend als een erg intelligent persoon. Dit gebruikte hij om zijn overtuiging over te brengen in de politieke wereld. Zo strijdt hij tegen racisme en discriminatie en is hij een voorstander van het homohuwelijk. Dit doet hij door het geven van lezingen en het deelnemen aan politieke debatten. 

Vincent Kompany
De kapitein van de Rode Duivels en Manchester City doet zijn Congolese roots alle eer aan. Zo is hij ambassadeur van SOS Kinderdorpen en steunde hij van jongs af aan al Unicef-projecten. Zo liet hij onder andere een school, een medisch centrum, huizen en (natuurlijk) ook een sportterrein bouwen in Kinshasa, Congo. 

Morten Thorsby

Als we de kijken naar de impact van het sportleven van een profvoetballer op het milieu in vergelijking met een doorsnee persoon, dan kunnen we stellen dat profvoetballers niet goed zijn voor het milieu. Denk aan de vele (Europese) verplaatsingen die ze maken of het overmatig gebruik van plastic flesjes. Dat was meer dan reden genoeg voor Thorsby om dit enigszins te compenseren. Hij probeert op een duurzame manier om te gaan met milieu, dat is altijd al zijn doel geweest. Zo zette hij zijn ploegmaats aan om met de fiets te komen trainen om hun CO2-uitstoot te reduceren. Energie vergelijken en de groenste energieleverancier kiezen, zal ook iets kunnen zijn wat hij doet. Motiveert hij zijn teamgenoten om dit ook te doen, dan scheelt dat alweer wat aan CO2-uitstoot. Helemaal gezien de grootte van de huizen die ermee verwarmd worden.

Mario Balotelli
Balotelli mag dan wel een slechte reputatie hebben op het veld als enfant terrible; hij heef toch echt een goed hart. De Italiaanse aanvaller van OGC Nice heeft zich al een aantal keer van zijn meest vrijgevige kant laten zien met giften aan daklozen. Ook reserveerde hij ooit een groot aantal kamers in het Hilton, zodat daklozen daar de kerst konden vieren. Het verhaal gaat ook de ronde dat hij ooit met een gepest jongetje mee naar school ging, om de problemen op te lossen. 

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo is een van de best betaalde spelers ter wereld. Maar niet al zijn geld gaat naar dure sportwagens en luxe. Nee, de Portugese ster is ook ambassadeur van Save the Children en gebruikt zijn geld voor het helpen van de kinderen. Zo betaalde hij ooit de medische behandeling van een baby die een hersenaandoening had. 

Lionel Messi
Ook de grote rivaal van Ronaldo, Lionel Messi, heeft zijn hart op de juiste plaats. Ooit werd hij zelf geholpen door FC Barcelona en dat is de Argentijnse stervoetballer niet vergeten. Zo zet hij zich zowel in Spanje als Argentinië in voor goede doelen die kinderen helpen. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voetballers met oog voor het goede doel

Een korte samenvatting: Profvoetballers zijn soms overbetaalde vedetten die niet weten wat te doen met de miljoenen die ze verdienen. Het is een cliché dat heel wat voetbalsupporters tegen de borst stoot..

Meest gelezen