PEC Zwolle stapt af van kunstgras en gaat over op hybrydemat

23-1-2018 15:55 - Door: M.d.Z.

PEC Zwolle stapt af van kunstgras en gaat over op hybrydemat

PEC Zwolle heeft dinsdag de knoop doorgehakt en wil van het kunstgras af, er moet zo snel mogelijk weer worden overgegaan op natuurgras.

Vervolg: PEC Zwolle stapt af van kunstgras en gaat over op hybrydemat

Voorzitter Adriaan Visser laat weten, 'Dat is onze beslissing, Intern heb ik aangekondigd dat we in 2021 of 2022 op hybride gras overstappen.' Het zal nog enkele jaren duren voordat PEC van de kunstgrasmat afstapt en zal overgaan op een hybryde mat (bestaande uit 90^% gras en aangevuld met kunstgrassprieten).

 

'Die knop kan ik niet ineens omdraaien. Het heeft financiële consequenties en we hebben trainingsvelden en faciliteiten nodig,' aldus de voorzitter. De aanrijking om over te gaan op de hybyde mat is een gewenste, 'Puur rationeel zie ik geen enkele aanleiding kunstgras te verlaten. Maar goed, het is een emotioneel geladen discussie. Nu kennelijk iedereen vindt dat kunstgras slecht is, zijn we in het algemene belang wel bereid die prijs te betalen. Dat kun je zien als een handreiking.'

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PEC Zwolle stapt af van kunstgras en gaat over op hybrydemat

Een korte samenvatting: PEC Zwolle heeft dinsdag de knoop doorgehakt en wil van het kunstgras af, er moet zo snel mogelijk weer worden overgegaan op natuurgras..

Meest gelezen