Chelsea loopt in op concurrentie na slachtpartij op Brighton

20-1-2018 17:47 - Door: MaxKoehorst

Chelsea loopt in op concurrentie na slachtpartij op Brighton

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Chelsea werd nieuwe aankoop Jürgen Locadia gepresenteerd, hij is echter nog niet speelgerechtigd en de club moest het dus nog zonder hem doen. Het beloofde een mooie pot te worden.

Vervolg: Chelsea loopt in op concurrentie na slachtpartij op Brighton

Chelsea ging namelijk al vroeg in de wedstrijd vol op de aanval en had met een andere selectie – door blessures, rode kaarten en vermoeidheid – onder meer Willy Caballero op doel en speelde weer eens met Michy Batshuayi. Eden Hazard zou uiteindelijk een heldenrol claimen, daar later meer over.

 

Chelsea had maar 3 minuten nodig voordat Hazard de bal erin kon leggen door een mooie kapbeweging. Keeper Mathew Ryan werd geheel kansloos gehouden. Nog geen 2 minuten daarna volgde een spektakelstuk aan hakjes en mooie bewegingen, wat resulteerde in vrij spel voor de Braziliaanse vleugelaanvaller Willian; die kon de bal mooi klaarleggen en keihard de 0-2 erin rammen. Binnen 6 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Echter werd er na ongeveer een kwartier spelen een penalty door de neus van Brighton heen geboord. Ezequiel Schelotto werd onderuit gehaald maar krijgt geen penalty terwijl er duidelijk te zien is dat keeper Caballero hem volledig onderuit haalt.

 

Na iets minder dan een half uur spelen zit de agressie van Brighton er dus al goed in door de achterstand en de niet gegeven penalty. Toch gaan alle kansen nog altijd naar The Blues en het was dan ook al bijna 0-3 voor de rust, dit bleef echter nog uit. Als Brighton ruim voor rust een perfecte kans krijgt op de 1-2 kopt de aanvaller recht op het midden en voor Caballero is het dan ook gemakkelijk om de bal eruit te houden, hier had meer ingezeten voor de meeuwenclub.

 

Iets daarna wordt Schelotto wéér onderuit getrapt, deze keer door Fransman Tiemoué Bakayoko. Duidelijk een penalty maar de scheids geeft een gele kaart aan Schelotto, het stadion weet niet wat ze meemaken en de fans van Chelsea lachen zich een kriek; de club is al 2 keer gematst. Maar als Hazard daarna zelf ook geen penalty krijgt na een ferme trap vlakbij keeper Ryan is het opeens wat minder leuk, de scheids geeft duidelijk als reden dat de trappen op Schelotto mee spelen.

 

Het begin van de tweede helft valt er weinig te beleven aan de beide kanten, Davy Pröpper schiet bijna de 1-2 binnen maar verder moeten we door naar het einde van de tweede helft met kansen van onder meer Eden Hazard en Michy Batshuayi. De 0-3 valt uiteindelijk binnen na een geweldige loopactie van Hazard op aangeven van diezelfde Willian en dan is er geen houden meer aan voor de club van Chris Hughton. Als Victor Moses dan ook nog de 0-4 erin knalt via invaller Charly Musonda is het klaar en wint Chelsea met overtuiging uit bij Brighton. Chelsea is weer in vorm en Hazard was niet te stoppen. Hopelijk voor Locadia dat hij er snel wat in kan leggen voor zijn nieuwe club.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Chelsea loopt in op concurrentie na slachtpartij op Brighton

Een korte samenvatting: Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Chelsea werd nieuwe aankoop Jürgen Locadia gepresenteerd, hij is echter nog niet speelgerechtigd en de club moest het dus nog zonder hem doen. Het beloofde een mooie pot te worden..

Meest gelezen