Bjorn Kuipers zit WK als laatste klus op groot toernooi

11-1-2018 15:24 - Door: M.d.Z.

Bjorn Kuipers zit WK als laatste klus op groot toernooi

Wanneer Bjorn Kuipers door de FIFA gepresenteerd zal worden als vertegenwoordiger voor Nederland op het WK aankomende zomer in Rusland, is dat voor de arbiter het laatste grote klusje.

Vervolg: Bjorn Kuipers zit WK als laatste klus op groot toernooi

De arbiter zal na het WK een stapje terugdoen als international scheidsrechter, naar eigen zeggen wil hij het stokje doorgeven. Ook een eventueel vervanger (Makkelie) wordt al door Kuipers naar voren geschoven.

 

De inmiddels al 44 jarige Kuipers leidde in de voorbije jaren de finales van de Europa League (2013), Confederations Cup (2013) en Champions League (2014) leidde. Voor team Kuipers lijkt het komende WK het laatste klusje te worden op Internationaal niveau.

 

'Het WK van 2018, daar wil ik zijn en daar zet ik alles voor opzij, Maar ik heb me voorgenomen om niet meer voor het EK van 2020 beschikbaar te zijn. Daar zal je mij niet meer treffen. En waarom niet? Omdat ik vind dat we een heel goede kandidaat achter ons hebben staan. Danny Makkelie is echt de beoogde opvolger om naar de grote toernooien te gaan. Hij krijgt niet alleen al mooie duels, hij fluit ook gewoon heel erg goed. Ik heb dan twee EK’s en twee WK’s mogen doen en prachtige finales mogen leiden.'

 

Mocht Kuipers het WK mogen leiden met zijn team, wil dat niet zeggen dat zijn internationals carriere definitief wordt afgesloten. 'Maar dat betekent dat ik nog twee of drie jaar door moet doorgaan”, zegt Kuipers. „Na het WK beslis ik voor mezelf wat ik nog wil fluiten. Dan bekijk ik hoe blij ik er nog van word en hoe goed het nog allemaal gaat. Misschien fluit ik nog wel twee jaar en neem ik afscheid in 2019.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Bjorn Kuipers zit WK als laatste klus op groot toernooi

Een korte samenvatting: Wanneer Bjorn Kuipers door de FIFA gepresenteerd zal worden als vertegenwoordiger voor Nederland op het WK aankomende zomer in Rusland, is dat voor de arbiter het laatste grote klusje..