AZ coach V.d Brom denkt hardop over titel: Waarom niet?

17-12-2017 13:19 - Door: M.d.Z.

AZ treft zondagmiddag de Amsterdammers, die gedeeld tweede staan met de Alkmaarders. Mocht AZ winnen van Ajax zondag, mag het rustig naar uitdager PSV kijken.

Vervolg: AZ coach V.d Brom denkt hardop over titel: Waarom niet?

'We staan gedeeld tweede, dus het kan. Waarom niet?,' liet John v.d Brom weten. 'Je kan wel blijven zeggen dat de tweede plek toeval is, maar feit is dat we daar staan met leuk voetbal. We vinden allemaal dat het nóg beter kan en dan zou het zomaar eens kunnen gebeuren. Ik ga niet zeggen dat we voor de titel gaan, maar de ontwikkeling die we hebben ingezet met de club is goed,' aldus de oefenmeester van AZ in gesprek met de NOS.

 

Waar AZ een zwart verleden heeft tegen de Nederlandse topclubs, is de ploeg uit Alkmaar al 9 duels achtereenvolgend ongslagen in de Eredivisie. AZ laat het gek genoeg in de topduels afweten, en daarmee wil de ploeg van V.d Brom zondag afrekenen. 'Het heeft geen zin om terug te denken, ik wil bij onszelf blijven. De wedstrijdmentaliteit moet altijd hetzelfde zijn. Tegen goede ploegen moet je laten zien dat je even goed of zelfs beter bent dan je directe tegenstander, dat is een mooie uitdaging voor zondag.'

 

Net als collega trainer Keizer ziet V.d Brom overeenkomsten tussen AZ en Ajax, 'We hebben allebei veel jonge spelers met individuele kwaliteiten. Op sommige posities hebben we betere spelers, op andere niet. Maar wij hebben veel vastigheid, ik zie dingen van hen terug bij ons waarin wij als team verder zijn.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ coach V.d Brom denkt hardop over titel: Waarom niet?

Een korte samenvatting: AZ treft zondagmiddag de Amsterdammers, die gedeeld tweede staan met de Alkmaarders. Mocht AZ winnen van Ajax zondag, mag het rustig naar uitdager PSV kijken..