Justin Kluivert produceert hattrick in 5-1 zege op Roda JC

26-11-2017 17:05 - Door: M.d.Z.

Justin Kluivert produceert hattrick in 5-1 zege op Roda JC

In het thuisduel tegen het Limburgse Roda JC ging het allemaal niet vanzelf, maar Ajax heeft de volle buit overgehouden aan het treffen met Roda JC.

Vervolg: Justin Kluivert produceert hattrick in 5-1 zege op Roda JC

De naam van Justin Kluivert was hierin een belangrijke, de jongeling produceerde een hattrick en zorgde er zo mede voor dat Ajax met grote cijfers wist te winnen in eigen Amsterdam Arena.

 

Waar Ajax met een verdediging begon in de namen van Deyovaisio Zeefuik, Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Max Wöber, zag het er alleminst naar uit dat Ajax de winst in eigen huis zou houden. Na een dik halfuur spelen kwamen de bezoekers via Kum op voorsprong.

 

Nog net voor rust zorgde Ziyech er met een pass op Kluivert voor dat de jongeling de ruststand enigzins dragelijker maakte. Maar onder een luid fluitconcert zocht Ajax het kleedlokaal op. Marcel Keizer greep in, bracht Frenkie de Jong en ging over naar het 3-4-3 systeem. Het mocht geluk heten dat Dolberg even in de tweede helft zijn tweede van het seizoen maakte en Ajax op voorsprong zette.

 

Koud na de voorsprong was het opnieuw Kluivert die de marge naar twee tilde met een zondagsschot. Daarna was het invaller Frenkie de Jong die Van Beek de 4-1 liet maken, waarna Kluivert zijn hattrick completeerde en de eindstand op 5-1 bezorgde.

 

Ajax heeft door de overwinning het gat naar koploper PSV verkleint naar 5 punten, al komen de Eindhovenaren later de middag nog in actie tegen Excelsior.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Justin Kluivert produceert hattrick in 5-1 zege op Roda JC

Een korte samenvatting: In het thuisduel tegen het Limburgse Roda JC ging het allemaal niet vanzelf, maar Ajax heeft de volle buit overgehouden aan het treffen met Roda JC..