Deel NEC-fans pleiten voor vertrek burgemeester Nijmegen

25-11-2017 19:34 - Door: NicoPeters

Deel NEC-fans pleiten voor vertrek burgemeester Nijmegen

Een deel van de supporters van Jupiler League-koploper NEC Nijmegen wil af van Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen. De fans zijn een petitie gestart tegen Bruls en daarin pleiten ze voor het vertrek van de burgervader van Nijmegen.

Vervolg: Deel NEC-fans pleiten voor vertrek burgemeester Nijmegen

De fans zijn niet blij met hoe Bruls over supporters denkt en tevens vinden ze dat hij weinig sympathie voor NEC heeft. De sluiting van het café Goffertzicht en het harde optreden bij het promotiefeest van NEC naar de Eredivisie in 2015 worden genoemd. Bij het feest in 2015 werd zeer veel politie ingezet en veel gefouilleerd. Richard Heuveling, die lid is van supportersclub HazenKamp Nijmegen (HKN), heeft de petitie gemaakt.


Heuveling maakte de tekst via Twitter openbaar. Daarin staat onder meer: 'In Nijmegen heeft hij zich bewezen als een overdreven hardliner ten opzichte van NEC.’ Voorzitter Joost, die geen achternaam wilde noemen, van de vereniging met fanatieke NEC-supporters, gaf tekst en uitleg tegenover De Gelderlander: ‘Wij zien Bruls nog liever gisteren dan vandaag vertrekken uit Nijmegen. De man heeft de NEC-supporters de afgelopen jaren zo tegengewerkt en dwarsgezeten.’


Volgens de gemeente komt de petitie maar uit een klein deel van de NEC-supporters. ‘De voorzitter van de supportersvereniging kende de actie niet eens’, zei een woordvoerder van de gemeente tegen Omoep Gelderland. Jeroen Rengers, de voorzitter van de officiële Supportersvereniging van NEC, kon dat bevestigen. ‘Ik kende de actie niet maar herken wel signalen vanuit de supporters. Bruls heeft vaak als eerste zijn mening klaar maar laat vaak positieve zaken onbelicht', aldus Rengers.


De eerste termijn van Bruls als burgemeester loopt, na zes jaar, overigens in 2018 af. Bruls kan dan opnieuw worden benoemd. De fans hopen dat de commissaris van de koning van de provincie Gelderland door de petitie wordt beïnvloed. 'De gemeenteraad heeft hierin de grootste stem. Een procedure tot herbenoeming wordt acht tot negen maanden van tevoren gestart', aldus de provincie tegen Omroep Gelderland hierover.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Deel NEC-fans pleiten voor vertrek burgemeester Nijmegen

Een korte samenvatting: Een deel van de supporters van Jupiler League-koploper NEC Nijmegen wil af van Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen. De fans zijn een petitie gestart tegen Bruls en daarin pleiten ze voor het vertrek van de burgervader van Nijmegen..