Kohlenpott derby kent krankzinnige 97 minuten in 4-4 remise

25-11-2017 21:55 - Door: M.d.Z.

Kohlenpott derby kent krankzinnige 97 minuten in 4-4 remise

Het Duitse Borussia Dortmund dacht in de Kohlenpott derby een overwinning te gaan pakken tegen aartsrivaal Schalke04, maar het liep uit op een krankzinnige wedstrijd.

Vervolg: Kohlenpott derby kent krankzinnige 97 minuten in 4-4 remise

97 minuten duurde het duel op Signal Iduna Park, waar de thuisploeg als een raket aan de wedstrijd begon. Waar Dortmund in september jl voor de laatste keer wist te winnen, waren de belangen meer dan groot.

 

Dortmund begon het duel met een 5-3-2 opstelling in plaats van de gewone 4-3-3 systemen die Bosz de laatste weken opstelde. De snelle aanval van Dortmund gaf de gewenste vroege voorsprong, het was Pierre-Emerick Aubameyang die (met de hand) een goal binnenfrommelde, maar hij telde.

 

Zes minuten na de openingstreffer pakte Dortmund door, een vrije trap werd door Benjamin Stambouli heerlijk binnengeschoten. Daarna ging Dortmund verder en werd het sterker en sterker, een goede en snelle Aubameyang leverde de voorzet af bij Mario Götze, die op zijn beurt de 3-0 binnenkopte.

 

Maar het was nog niet gedaan, na de 3-0 was het de beurt aan Raphaël Guerreiro die de bal vanuit de lucht vol op de pantoffel nam en nog voor het halfuur de score van 4-0 neerzette.

 

Schalke kon er niets tegenin brengen en Dortmund kon even het voetje van het gaspedaal halen. Waar de bezoekers beter uit de kleedlokalen kwamen, was het in de 53e minuut 4-1. Maar de kopgoal van Naldo werd terecht afgekeurd wegens buitenspelval.

 

Het was een duidelijke boodschap die Schalke afgaf, want nadat Aubameyang de 5-0 naliet aan de andere kant, viel de 4-1 alsnog via een kopgoal van Guido Burgstaller. Dortmund leek de weg compleet kwijt, want enkele minuten later was het alweer 4-2 via een uithaal van Harit.

 

Het leek erger en erger te worden voor de ploeg van Bosz, die ook knog eens Aubameyang zag vertrekken met rood (2 keer geel) en dus met een man minder verder moest. De vrije trap daarop werd door Burgstaller op de paal gekopt.

 

Daarna was het laatste kwartier het heetst, en was het een wonder dat er niet meer rode kaarten vielen in het duel. Toch durfde Schalke te blijven voetballen en maakte Caligiuri  een schitterende goal en met een man meer situatie dus de aansluitingstreffer.

 

De laatste 10 minuten leken een ware hel te worden voor Dortmund, waar in de 94e minuut de gelijkmaker door opnieuw Naldo werd binnengekopt. Toen de arbiter affloot waren er direct opstootjes, want wat betekend dit voor Bosz en zijn positie? Er was vanmiddag maar een winnaar, en dat was Schalke 04.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Kohlenpott derby kent krankzinnige 97 minuten in 4-4 remise

Een korte samenvatting: Het Duitse Borussia Dortmund dacht in de Kohlenpott derby een overwinning te gaan pakken tegen aartsrivaal Schalke04, maar het liep uit op een krankzinnige wedstrijd..