Naam van Advocaat valt nu ook bij Australië

25-11-2017 18:51 - Door: M.d.Z.

Waar afgelopen week de naam van Bert van Marwijk werd genoemd bij Australië, wordt nu ook de naam van oud Oranje bondscoach Dick Advocaat genoemd.

Vervolg: Naam van Advocaat valt nu ook bij Australië

Voormalig technisch directeur Han Berger denkt echter niet dat Advocaat aan de slag gaat bij Australie. Waar Australie zich wel wist te plaatsen voor het WK, nam bondscoach Ange Postecoglou toch ontslag. Waar ze daar op zoek moeten naar een nieuwe man die het WK moet leiden voor Australie, komen namen als Advocaat, Guus Hiddink en Bert van Marwijk langs.

 

'Het is niet zo dat er alleen Nederlandse kandidaten zijn. De supporters en de media wijzen vooral naar Graham Arnold (oud-speler NAC, red.)' aldus Berger in gesprek met de NOS.

 

'Hij is onze trainer bij Sydney FC, dus eerlijk gezegd zitten wij daar niet op te wachten. Arnold heeft nog een doorlopend contract bij ons. Al wordt hij in Australië wel het meest genoemd als nieuwe bondscoach.'

 

Hiddink, die in 2006 de achtste finales wist te bereiken met Australie wordt opnieuw genoemd, niet heel gek gezien zijn status. 'Toch heeft men hier ook het idee dat Hiddink min of meer gestopt is als trainer. Advocaat lijkt door zijn verleden geen optie. In 2007 was hij al rond met Australië, maar besloot hij toch bij FC Zenit in Sint-Petersburg te blijven. Dat wordt hem nagedragen. Hij is hier ook nog niet met de functie in verband gebracht. Van de genoemde Nederlanders denk ik dat Van Marwijk nog de meeste kans maakt.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Naam van Advocaat valt nu ook bij Australië

Een korte samenvatting: Waar afgelopen week de naam van Bert van Marwijk werd genoemd bij Australië, wordt nu ook de naam van oud Oranje bondscoach Dick Advocaat genoemd..