Vitesse speelt knap gelijk bij Lazio, maar is uitgeschakeld

23-11-2017 22:11 - Door: NicoPeters

Vitesse speelt knap gelijk bij Lazio, maar is uitgeschakeld

Vitesse is ondanks een gelijkspel bij SS Lazio uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg uit Arnhem speelde bij de Italiaanse topclub met 1-1 gelijk, maar met nog één duel te gaan in de groep kan Vitesse niet meer overwinteren. Bryan Linssen scoorde de goal voor Vitesse.

Vervolg: Vitesse speelt knap gelijk bij Lazio, maar is uitgeschakeld

De Arnhemmers begonnen met onder meer Julian Lelieveld, Lassana Faye en Mason Mount in de basis. Dit ging ten koste van Thomas Bruns en Fankaty Dabo, die beide op de bank moesten plaatsnemen, en Alexander Büttner, die geschorst was. Mount liet zien zeer gretig te zijn en na vier minuten kreeg spits Tim Matavz een grote kans door Mount. De jonge Engelsman speelde Matavz vrij, maar de spits schoot net naast. Tien minuten later scoorde Vitesse wel. Een vrije trap werd door Mount breed gelegd en Linssen krulde de bal via de lat binnen: 0-1.


Lazio moest daarna toch in een hoger tempo gaan spelen om het Vitesse lastig te maken en deed dat ook. Lazio werd gevaarlijk via Simone Palombi, die vrij voor Vitesse-goalie Remko Pasveer kwam nadat Luís Alberto hem met een hakbal vrijspeelde. Pasveer redde echter goed op de poging van Palombi. Vlak voor de rust scoorde Alberto de 1-1. Hij volleyde de bal binnen, al leek Pasveer deze te kunnen houden.


In de tweede helft waren er niet echt veel kansen. Vitesse probeerde het wel, maar het kon niet echt gevaarlijk worden. Luc Castaignos, die nog inviel, had nog wel de 1-2 kunnen maken, maar hij verzilverde de kans niet. Door het gelijkspel is Vitesse definitief uitgeschakeld. Het heeft nu twee punten uit vijf wedstrijden en staat daardoor laatste in Groep K. Lazio is de groepswinnaar en heeft dertien punten uit vijf duels. OGC Nice won donderdag met 3-1 van Zulte Waregem en is ook door. Nice heeft negen punten, terwijl Zulte Waregem de nummer drie is met vier punten.
 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Vitesse speelt knap gelijk bij Lazio, maar is uitgeschakeld

Een korte samenvatting: Vitesse is ondanks een gelijkspel bij SS Lazio uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg uit Arnhem speelde bij de Italiaanse topclub met 1-1 gelijk, maar met nog één duel te gaan in de groep kan Vitesse niet meer overwinteren. Bryan Linssen scoorde de goal voor Vitesse..